Shoppen

Shoppen

Groningen is een ware winkelstad. Het verrassende aanbod van originele winkels hier en daar ondergebracht in historische panden, maakt de Groninger binnenstad gevarieerd en bewonderenswaardig. De diverse straten met elk een eigen karakter liggen op loopafstand van elkaar. Daarmee is het centrum comfortabel en compact.

Groninger binnenstadsgezelligheid

De Folkingestraat is misschien wel het summum van Groninger binnenstadsgezelligheid. Ze verbindt al die kleinschalige winkelgebiedjes tot een geheel en is bovendien de drukke wandelroute tussen Groninger Museum en Markt.

Geniet van de Italiaanse delicatessen van Ariola. Bijzondere cadeautjes, kleurrijke (kinder) serviezen, maar ook babyschoentjes en kekke lampen vind je bij Toy Toy. Ook de vele galerietjes en Afrikaanse kunstwinkeltjes maken dit straatje tot een soort kruising tussen Montmartre en Notting Hill. Of misschien wordt de sfeer nog beter getroffen door de naam van die Noord- Afrikaanse lekkernijen-winkel: Le Souk.

Designwalhalla

Iets buiten het stadscentrum vind je het designwalhalla Vos Interieur. Hier ligt de oorsprong van de bekende ontwerpersfamilie Vos: Wiebe, Henk, Roderick en Bart Vos. De zaak is verschillende malen uitgeroepen tot beste woonwinkel van Nederland en behoort volgens sommigen zelfs tot de mooiste ter wereld. Voor meer informatie over Vos kijk je op hun website.

Markten in Groningen

Elke week zijn er markten op de Grote Markt, de Vismarkt en het A-kerkhof, in de wijken Paddepoel, Lewenborg, Beijum en Vinkhuizen, op het Overwinningsplein en in Hoogkerk. Bovendien is er op iedere koopzondag ook een markt in de binnenstad. Voor meer informatie over de verschillende markten, kijk je op de website van de Gemeente Groningen.

Markt in het centrum

Van dinsdag tot en met zaterdag en soms op zondag zijn er markten in het centrum van Groningen. De markten bieden een ruim assortiment met  groente, fruit, bloemen, stoffen, vis, waren, non food en allerlei andere kramen met veel verse- en streekproducten.

Markt in de wijken

Op woensdag en donderdag zijn er in verschillende wijken van Groningen markten te vinden. De markten vinden steeds tijdens een dagdeel plaats, in de ochtend of in de middag. Voor een overzicht kun je terecht op de website van de Gemeente Groningen.