Leefklimaat

Leefklimaat

Fijn wonen in Groningen

De stad Groningen kent verschillende wijken waar je prima kunt wonen. Iedere wijk heeft weer andere karakteristieken die de wijk uniek maken. Alle wijken bieden prima voorzieningen zoals winkels, sportclubs, scholen, huis- en tandartsen. Hieronder lichten we enkele wijken uit.

Zoek en vind een woning in Groningen

Er zijn verschillende manieren om in Groningen aan een woning te komen. Groningen biedt een ruime keuze in koopwoningen en huurwoningen. Er zijn zowel vrije sector huurwoningen als sociale huurwoningen. In het geval van sociale huurwoningen dient er wel rekening gehouden met een wachttijd. Hoe lang dit is hangt af van het type woning en de wijk. 

Feel good Groningen

Feel good Groningen

Wijken

Helpman

Helpman is een populaire wijk in Groningen. In Helpman vind je vooral portieketagewoningen, appartementen, beneden- en bovenwoningen en eengezinswoningen. De wijk heeft verschillende voorzieningen waar de bewoners erg tevreden over zijn, zoals het uitgebreide winkelcentrum. Op verschillende locaties zijn er scholen en sportzalen en er is een multifunctioneel centrum waar verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Korrewegwijk

De wijk ligt vlakbij het centrum en de wijk heeft veel voorzieningen zoals winkeltjes, scholen en kinderopvang. De kleine specialiteitenwinketjes in de Korrewegwijk worden als heel bijzonder en waardevol gezien. Op het gebied van spelen en sporten worden nieuwe voorzieningen gecreëerd in de vorm van een Vensterschool en sportzaal.

Oosterpoort

Net ten zuidoosten van het Centraal Station en met het centrum van de stad op loopafstand is de Oosterpoort een geliefde buurt om te wonen. De bewoners zijn dan ook een mix van studenten, jonge stellen en gezinnen. De wijk heeft naast winkels ook een paar goede eetcafés.

Oranjebuurt

Sfeervolle jonge buurt aan de rand van het Noorderplantsoen. In het plantsoen vind je in de zomer veel Groningers, die er van het weer genieten. De wijk bevindt zich nabij overdekt winkelcentrum Paddepoel.

Rivierenbuurt

In de nabijheid van het station en de uitvalswegen is deze wijk geliefd bij veel jonge werkende mensen. Het centrum van Groningen bevindt zich op loopafstand en ook het Stadspark, het grootste park van Groningen, is dichtbij.

Paddepoel

Paddepoel heeft een divers en uitgebreid aanbod aan voorzieningen. Niet alleen een groot aanbod aan winkels maar ook sociaal-maatschappelijke voorzieningen als bijvoorbeeld de Vensterschool, creche Habibi, consultatiebureau en het Buurtkantoor. Daarnaast ook sportvoorzieningen met zwembad, sportvelden, gymzaal met buurtfunctie en speelvoorzieningen.

Lewenborg

'Stads wonen in het groen' kan in de wijk Lewenborg. De wijk biedt veel variaties en is geschikt voor alle leeftijden. De wijk heeft veel voorzieningen voor kinderen zoals scholen, speelplaatsen en voetbalvelden. In deze wijk bevindt zich ook sportcentrum Kardinge, waar je bijvoorbeeld kunt zwemmen, tennissen of schaatsen. In het recreatiegebied Kardinge kun je onder meer karten en kanovaren, maar is ook bij hardlopers zeer geliefd.