Evenementen

Groningen is een muziekstad bij uitstek. Met volop concertzalen en bijzondere evenementen in het teken van muziek, theater, maar ook kunst kunnen cultuur- en muziekliefhebbers in Groningen hun hart ophalen. Voorbeelden van jaarlijks terugkerende bijzondere culturele en muzikale evenementen zijn Eurosonic/Noorderslag en Noorderzon, maar er zijn ook nog volop kleinere evenementen te beleven. Benieuwd? 

Eurosonic/Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is het Europa’s belangrijkste showcasefestival voor Europese muziek. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende acts de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren. Het event bestaat uit een muziekconferentie en twee festivals.

Eurosonic

Op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond, staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent. De nieuwe artiesten uit heel Europa. De meest veelbelovende acts in hun thuisland, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en wordt ondersteund door de European Broadcasting Union (EBU) en Yourope.

Noorderslag

Op zaterdagavond vindt Noorderslag plaats, de belangrijkste staalkaart van de Nederlandse popmuziek en de afsluiting van Eurosonic/Noorderslag. Ieder jaar treden op dit festival de nieuwste en beste Nederlandse artiesten in De Oosterpoort op, in verschillende zalen, variërend van snoeihard en overdonderend tot lieflijk en intiem. Deze avond wordt ook de Popprijs uitgereikt.

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Ieder jaar eind augustus staat het Noorderplantsoen geheel in het teken van muziek, theater, lekker eten & drinken en vooral veel gezelligheid en een hele gemoedelijke sfeer.

Het Noorderzon Performing Arts Festival is een ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen waar je volop kunt genieten van al het moois.

Het Noorderzon Performing Arts Festival is een 11 daags festival. Jaarlijks bezoeken zo'n 150.000 mensen uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld het festival.