Eten en uitgaan

Groningen biedt volop mogelijkheden voor een hapje buiten de deur en genoeg kroegen en cafés om nog even gezellig na te borrelen. Van gezellig eetcafe's tot luxe sterrestaurants en van bruine cafés tot hele hippe tenten. Groningen kent geen sluitingstijd, er is altijd een kroeg open waar je terecht kunt.

Restaurants

Eenvoudig of chique, Hollandse pot of exotisch, hip en trendy of juist ‘ouderwets gezellig’. Voor uit eten is het aanbod in Groningen ongekend groot. Genieten van typisch Spaanse tapas kun je bij El Txoko in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Bij Roezemoes aan het Zuiderdiep krijg je de lekkerste stamppotten en zelfs een Groninger rijsttafel met kapucijners, spek, tafelzuur en appelmoes. Bij De Kwajongens aan het Schuitendiep winden ze er geen doekjes om. Hier is de bediening eerlijk en nuchter. Probeer de mosterdsoep met uitgebakken droge worst eens, echt een aanrader!

Bijkomen in een Groninger strandtent

Bij lekker weer is Boccaccio in de Steentilstraat een aanrader. Op het intieme terras waan je je als God in Italië. En zo zijn er nog veel meer ‘lekkere plekjes’ aan te wijzen in de binnenstad: Schuitendiep, Noorderplantstoen, Kromme Elleboog. En net buíten de binnenstad is het ook prima tafelen, bijvoorbeeld bij het hippe en gezellige Flinders Café in het Noorderplantsoen. Of probeer ook eens Kaap Hoorn, de Groninger strandtent met Bloemendaalse allure en magistraal uitzicht over het Hoornse Meer.

Uitgaan in Groningen

Wie uitgaan in Groningen zegt, zegt Grote Markt. De zuidzijde van de markt is omgetoverd tot één groot kroegencomplex, met legendarische namen als Drie Gezusters, de Tapperij en de Blauwe Engel. Loop ook eens binnen bij het kleine, maar gezellige Der Witz.

Gezellige Ellebogenbuurt

Ook in de Ellebogenbuurt vind je veel gezellige kroegjes bij elkaar, waaronder café Wolthoorn dat in 2008 werd verkozen tot ‘Café van het Jaar’. Voor het echte Oranjegevoel moet je zijn in dinercafé Soestdijk waar, volgens de verhalen, menig Oranjeprins zijn prinses aan de haak sloeg.

Livemuziek

Verspreid over de binnenstad zijn meerdere cafés te vinden waar regelmatig livemuziek te beluisteren is. Bij Vera is er altijd weer iets anders te beleven, en voor funk moet je naar café Buckshot aan het Zuiderdiep.