Wonen

Wonen

Wonen in Groningen en omgeving

De helft van de Groningse bevolking is jonger dan 35 jaar. Dat zorgt voor een jonge, dynamische woonomgeving met goede faciliteiten. Uit onderzoek blijkt dat niemand in heel Europa zo tevreden is als de Groninger. 

Bekijk hier waarom wonen in Groningen aantrekkelijk is. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een carrière in Groningen? Klik dan hier.

Niemand zo tevreden als de Groninger

In 2007 heeft de Europese Commissie onderzoek verricht onder inwoners van 75 grote en middelgrote steden. Eén van de onderzochte steden was Groningen. En wat bleek? In heel Europa is niemand zo tevreden over zijn woonplaats als de Groninger. Groningers zijn zeer te spreken over de schone lucht, de gezondheidszorg, de veiligheid en de hoeveelheid groen in de provinciehoofdstad.

Ook in 2013 heeft de Europese Commissie een onderzoek uitgevoerd naar het welzijn van Europese burgers. Wederom scoort Groningen opvallend hoog. Alleen in Aalborg (DK) en Hamburg (DE) zijn inwoners nog gelukkiger.

Stad met mogelijkheden

In Groningen kun je bovendien voor een goede prijs mooie woonruimte krijgen en is de stad een van de beste fietssteden ter wereld. Ook in je vrije tijd hoef je je in Groningen niet te vervelen. De stad kent vele evenementen en culturele voorzieningen. Zo is Groningen bijvoorbeeld gastheer van een van de vijf beste fotofestivals ter wereld (Noorderlicht) en kun je de mooiste tentoonstellingen bekijken in het Groninger Museum, een van de meest spraakmakende gebouwen van Europa.

Het nachtleven van Groningen

Ook na zonsondergang heeft Groningen veel te bieden. Voorafgaand aan een theater in de Stadsschouwburg of bioscoopbezoek, ga je natuurlijk even uit eten en een avondje uit is niet compleet zonder drankje na. Hoe laat het ook wordt, dat is geen probleem. De Groninger horeca kent geen vaste sluitingstijden. Kijk dus niet raar op wanneer ’s ochtends de mensen naar hun werk gaan en de markt alweer wordt opgebouwd, de laatste feestgangers net de discotheek verlaten. Door de aanwezigheid van de vele studenten is het niet alleen in het weekend maar ook door de week altijd druk én gezellig in de stad.

Ruimte voor jouw talent

Benieuwd of Groningen ook ruimte heeft voor jouw talent? De stad heeft altijd plek voor mensen met talent en ambitie. Lees meer over bedrijven in Groningen waar talenten zich ontplooien.