Werken in Groningen

Werken

Zou jij willen werken in Groningen? Groningen loopt voor op het gebied van Healthy Ageing, Energie en ICT. De stad kent in die sectoren verschillende vooraanstaande bedrijven. Bekijk een aantal van deze bedrijven op onderstaande kaart.

Waarom Groningen?

Groningen heeft de voorzieningen van een grote stad en ook alle infrastructuur van een slimme stad. Groningen is een proeftuin voor innovatie, met, het eerste stadsdekkende Internet of Things netwerk van Europa, de eerste smart factories in Nederland en één van de eerste 5G proeftuinen ter wereld. En dankzij de internationale hub verbinding vanuit Groningen Airport Eelde, is de stad makkelijk bereikbaar vanuit de hele wereld, van New York tot Beijing. Het is ook niet voor niets dat bedrijven als Google en IBM zich hier met plezier vestigen.

Werken in Groningen? De stad loopt voor op het gebied van Healthy Ageing, Energie en ICT, met verschillende vooraanstaande bedrijven in die sectoren.

Plek om te werken én te wonen

Door de aanwezigheid van veel kennisintensieve bedrijven, ontdekken steeds meer mensen dat Groningen een aantrekkelijke plek is om te werken. En niet alleen bij de vier Akkoordpartners van City of Talent: De gemeente Groningen, Hanzehogeschool, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Rijksuniversiteit Groningen (RUG), maar ook bij de andere bedrijven en werkgevers in de stad Groningen en regio. Kijk voor actuele vacatures ook eens op Noorderlink.

De stad kent ook een goed woonklimaat. Groningen biedt alles wat je van een grote stad mag verwachten, maar dan zonder de anonimiteit, de onveiligheid en de huisvestingsproblemen.

Vanwaar die populariteit? Bezoek de pagina over wonen in Groningen.

Meeverhuizende partner?

Noorderlink heeft een partnerprogramma. Dit programma schakelt het netwerk van Noorderlink in om meeverhuizende partners te helpen bij het vinden van een passende functie of bij arbeidsmarktoriëntatie.