Van studentenkamer tot grootste fit-community van Nederland › City of Talent

Van studentenkamer tot grootste fit-community van Nederland

Van studentenkamer tot grootste fit-community van Nederland

Van studentenkamer tot grootste fit-community van Nederland

Yes, het is zomer! Tijd voor zon, zee, strand en genieten. Of… een fitte work-out. Daar weet het team van de Groningse start-up FIT.nl alles vanaf. Een paar jaar geleden startten een paar studenten met een idee en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de grootste fit-community van Nederland en België.

Begonnen als een paar enthousiaste studenten naar een goed lopende start-up: het lijkt of we in herhaling vallen in een typisch Gronings verhaal, maar ook het team van de fit-community FIT.nl is zo begonnen. In 2012 startten een paar studenten met het idee om al die onjuiste informatie en sportfabeltjes op het internet de wereld uit te helpen. Eén van de oprichters is Jeroen van der Mark. Nog steeds enthousiast vertelt hij: “We richtten een website op met gratis wetenschappelijk onderbouwde tips. Nu, een paar jaar verder is dit project uitgegroeid tot het grootste online sport- en gezondheidsplatform van Nederland en België. We onderscheiden ons van andere websites doordat we niet zomaar een redactie hebben, maar echt professionals. We hebben bijvoorbeeld wetenschappers, sportdiëtisten en fysiotherapeuten.”

Grootste fit-community van Nederland
Op het platform FIT.nl vind je alle informatie over voeding, sport en een gezonde levensstijl. Eigenlijk doen ze nog steeds wat ze vanaf het begin deden, namelijk elke dag werken aan de community met artikelen, handige tips en achtergrondinformatie. Alleen doen ze dit nu met een heel FIT-team en (nog steeds) vanuit Groningen. Het FIT-team heeft een mooie missie, zo vertelt van der Mark: "We willen zoveel mogelijk mensen helpen hun persoonlijke doel te bereiken. Wij geloven dat iedereen zich beter kan voelen met de juiste informatie en adviezen.” Hiervoor ontwikkelden ze de unieke FIT Methode en schreven hier ook een boek over. “Met de FIT Methode willen we zo veel mogelijk mensen in Nederland en België helpen met persoonlijke en realistische doelen. Iets dat echt geen honderden euro’s hoeft te kosten. Het doel is geen quick-fix, maar een gedragsverandering die je volhoudt.”

Groningen fitte start-up city
Van der Mark ziet zeker voordelen waarom FIT.nl juist vanuit Groningen zo’n succes werd. “Groningen is ideaal om je start-up te beginnen. De woonprijzen zijn laag, woon-werkverkeer is peanuts, je hoeft maar een paar minuten op de fiets én de online wereld is vergelijkbaar met het niveau van bijvoorbeeld Amsterdam.” Doel is om het platform de komende tijd nog verder uit te bouwen. “We willen zoveel mogelijk mensen kunnen helpen met gratis tips over training en voeding. Anders dan veel anderen in onze branche heeft FIT.nl eigen producten, waaronder de FIT Methode en zo kunnen we nog meer mensen online helpen. We willen dan ook niet zoveel mogelijk producten verkopen, maar dit maakt wel mogelijk dat we een online platform kunnen bouwen waar je antwoord vindt op al je vragen over training en voeding.”

Bootcamp op de Martinitoren

Speciaal voor de crowdfunding-actie van de filmzaal in de Martinitoren kun je een exclusieve bootcamp van het team van FIT.nl volgen. En niet zomaar ergens, nee écht bovenop de Martinitoren. Kortom, fit worden op d’Olle Grieze. Dat is weer eens wat anders dan met beide benen op de grond je work-out doen. Check voor meer info: www.demartinitorenherboren.nl . Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt.