Healthy Ageing week Groningen › City of Talent

Healthy Ageing week Groningen

Healthy Ageing week Groningen

Healthy Ageing week Groningen

Supergezond en gelukkig 100 worden. Wie wil het niet?! Alleen hoe doe je dat? Je ontdekt het tijdens de Healthy Ageing Week in Groningen van 6 tot en met 14 oktober. Vorig jaar was een groot succes en ook dit jaar is er op verschillende locaties in de stad van alles te doen rond het thema een lang, leuk en gezond leven.

We worden steeds ouder. Goed nieuws natuurlijk! Maar dat vraagt ook om nieuwe, slimme oplossingen, waardoor de kwaliteit van leven ook prettig blijft. En we moeten maatschappelijke lasten voor de gezondheidszorg minimaliseren. Noord-Nederland is dé plek als het gaat om Healthy Ageing en staat voorop als het gaat om innovatie en onderzoek rond gezond en actief ouder worden. Tijdens de Healthy Ageing Week wordt deze kennis gedeeld met wetenschappers, journalisten, politici, studenten, bedrijven, zorgprofessionals en burgers.

Wat er allemaal te doen is?
Het programma is in volle ontwikkeling, maar net als vorig jaar zal er weer van alles te doen zijn op verschillende locaties in de stad. Alles rond gezond ouder worden komt langs. En net als vorig jaar: we houden je op de hoogte!

Congres Gezonde Leefomgeving live! op 10 oktober
In het Noorden is al veel aandacht voor een gezonde leefomgeving, maar dit kan nog steeds beter. Daarom is er op 10-10-2018 hét Healthy Ageing congres van Noord-Nederland. Deze vindt plaats in Leeuwarden.

Tijdens het congres komen o.a. mbo en hbo onderwijs, ruimtelijke ordening, zorg en welzijn, (sensor)technologie, voeding en beweging en kunst en cultuur bij elkaar om ideeën en initiatieven aan elkaar te verbinden en het samen te hebben over: ‘Wat kunnen we nog meer doen om de leefomgeving in Noord-Nederland gezonder te maken? Dagvoorzitter Marijke Roskam leidt de interessante keynote speakers om hun visie te geven. Er zijn drie workshoprondes én er is de hele dag een inspiratieplein om anderen te ontmoeten en te ontspannen.
Aanmelden en meer informatie vind je hier: https://www.congresgezondeleefomgeving.nl/