Gilbert Sewnandan over nieuwe media bij de Gemeente Groningen › City of Talent

Gilbert Sewnandan over nieuwe media bij de Gemeente Groningen

Gilbert Sewnandan over nieuwe media bij de Gemeente Groningen

Gilbert Sewnandan over nieuwe media bij de Gemeente Groningen

Ik ben projectleider nieuwe media op de communicatieafdeling van de Gemeente Groningen. Het klinkt misschien alsof ik me vooral met techniek bezig houd, maar ik werk juist vanuit communicatie. Het is mijn rol om gesprekken te faciliteren. De door de gemeente georganiseerde inspraakavonden worden vaak slechts door anderhalf man en een paardenkop bezocht. 

Met nieuwe media vinden we nieuwe manieren om in gesprek te komen met burgers en samenwerkingspartners. Groningen is een stad waarin 1 op de 4 inwoners student is. Volgens Facebook zijn er meer dan 100.000 actieve Facebook-profielen in Groningen. Mooie kans dus om met inwoners te communiceren via Facebookgroepen en projectpagina’s. Maar hoe zorg je dat inwoners op dat platform in gesprek met de gemeente en elkaar gaan? Dat vind ik een mooie uitdaging!

Let’s Gro

Neem bijvoorbeeld de communicatie rond het inspiratiefestival Let’s Gro. Mensen met goede creatieve vernieuwende ideeën voor onze stad krijgen een podium op dit festival. Wij faciliteren dan vooral dat er een vibe ontstaat waarin inwoners willen laten zien wat ze in huis hebben.

Werken voor je eigen stad

Het mooie aan het werken bij de Gemeente Groningen is dat je iets kunt doen voor de mensen met wie je de stad deelt. Ik ben geboren in Huize Tavenier, tegenover het hoofdstation, heb in Groningen op de middelbare school gezeten en gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Na mijn studie kreeg ik een mooie kans om te werken als marketing & p.r. medewerker voor sportcentrum Kardinge. Inmiddels ben ik drie functies en twee studerende kinderen verder. Tijdens mijn loopbaan heb ik gecommuniceerd voor de zwembaden, sportaccommodaties, het Natuurmuseum en de Sociale Dienst. En tijdens crises als hoogwater en ProjectX Haren. Geen dag lijkt op de ander.

Partner

Ik ervaar veel vrijheid in mijn werk. Ik bevind me temidden van allerlei bruisende ontwikkelingen op vele plekken in de stad en in de provincie. Zo heb ik contact met ontzettend veel bedrijven, kennisinstellingen en andere samenwerkingspartners en betrokkenen. Zowel binnen als buiten de grenzen van stad en provincie.


Door het netwerk Ambtenaar 2.0 bijvoorbeeld kan ik kennis uitwisselen met collega’s in het hele land. Het is ontzettend leuk om over de schutting te kijken bij anderen en je eigen best practices te delen.Het afgelopen jaar organiseerde ik voor de 3e keer het Open Innovatiefestival: een week met meer dan 25 workshops en presentaties voor ambtenaren van 6 verschillende overheidsorganisaties (gemeente, Provincie en Rijk) in Groningen. Je kijkt bij elkaar in de keuken en je ontmoet vele bevlogen collega’s bij andere organisaties. Ontzettend inspirerend!