Zelfs Silicon Valley kijkt naar Groningen › City of Talent

Zelf Silicon Valley kijkt naar Groningen

Zelfs Silicon Valley kijkt naar Groningen

Zelf Silicon Valley kijkt naar Groningen

ma, 22 oktober 2018

Het gaat goed met de Groningse economie en dat zien ze ook in Silicon Valley. Het Financieel Dagblad publiceerde afgelopen zaterdag 20 oktober dan ook niet voor niets het artikel ‘Zelfs uit Silicon Valley komen ze naar Groningen’. We geven je kort de hoogtepunten uit dit artikel (want ja, we zijn best een beetje trots).

‘Wie vroeger in Groningen studeerde, vertrok na zijn buluitreiking snel naar de Randstad voor een goedbetaalde baan. Maar het tij keert: studenten blijven plakken, want er is werk genoeg. Ook onder buitenlandse werknemers is de stad populair.’ Zo begint het artikel in het FD.

Groningen vol kansen

Goed nieuws dus voor Groningen. Dat wisten we hier natuurlijk al en het is heel gaaf dat het nu niet onopgemerkt blijft. In het FD-artikel komt onder andere eigenaar Michiel Prins van het bedrijf HackerOne naar voren. Hij vertelt over zijn plek in San Fransisco waar hij inmiddels woont, maar wat het met hem doet als hij voor zijn werk af en toe naar Groningen komt. Eén van zijn werknemers emigreerde zelfs vanuit San Fransisco naar Groningen en voelt zich hier veel gelukkiger. En Marro Mijnans van de startup Envitron die bedrijven realtime op de hoogte houdt van de energieproductie en -verbruik, heeft ook mooie woorden: ‘Veel te weinig studenten beseffen welke fantastische kansen hier liggen.’

Sterke banengroei

Ook het CBS komt in het artikel naar voren: in Groningen is namelijk een banengroei van 3,1 procent. Het dubbele van de landelijke groei. Toch vertrekt nog steeds 70 procent van de studenten na afstuderen uit Groningen. Daarvoor organiseert de gemeente steeds meer evenementen om studenten in contact te brengen met bedrijven, maar ook een visie waar Groningen in wil uitblinken kan beter.

Benieuwd naar het hele artikel in het Financieel Dagblad? Je leest deze hier: https://bit.ly/2J90VdP