Winnaars Groningse Ondernemers Challenge bekend! › City of Talent

Winnaars Groningse Ondernemers Challenge bekend!

Winnaars Groningse Ondernemers Challenge bekend!

Winnaars Groningse Ondernemers Challenge bekend!

ma, 13 november 2017

Groningse ondernemers blijken nogal wat ideeën te hebben met een maatschappelijke impact. Dat blijkt uit de deelname aan de Groningse Ondernemers Challenge, bedoeld voor Groningse ondernemers om met een idee te komen dat maatschappelijke impact heeft. Er waren drie winnaars. Zij ontvingen die financiering om hun idee uit te werken, plus nog eens €5.000,- extra.

Er deden 48 ondernemers mee aan de challenge die allemaal hulp kregen bij hun plan. 31 daarvan ontvingen cofinanciering op de stad voor nog meer mensen een fijnere plek te maken.

En dit zijn ze; de drie winnaars:

Nathan Slangen van Waterrijk Pioniers met ‘Waste no Wasteland’. Zijn idee is om braakliggende terreinen in de stad te gebruiken als outdoor fitness of andere ontmoetingsplekken, zoals een buurtbarbecue. Met Waste no Wasteland wil hij ongebruikte terreinen nieuw leven inblazen met een sportieve en maatschappelijke meerwaarde als doel.

Erwin Grose van Stichting Goed Bezig met ‘Fietsvriend Fred: allemansvriend’. Hij bedacht Fietsvriend Fred, een mobiele fietsenmaker die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt tot fietsenmaker.

Sanne Jonkers van Werkpodium Kraack met ‘De bedrijfskantine op bakfietswielen’, bedacht de rijdende bedrijfskantine. Een lunchservice op bedrijventerrein Het Witte Lam, die door deelnemers van het dagbestedingstraject van Kraack wordt bereid en bezorgd.

 

Meer weten over de Groningse Ondernemers Challenge? Kijk dan op: www.groningseondernemerschallenge.nl