Winnaars City of Talent talentenexpositie halen duizenden stemmen op! › City of Talent

Winnaars City of Talent talentenexpositie halen duizenden stemmen op!

Winnaars City of Talent talentenexpositie halen duizenden stemmen op!

Winnaars City of Talent talentenexpositie halen duizenden stemmen op!

di, 4 juni 2013

Nek aan nek race De afgelopen weken schreven 58 Groningse talenten uit de kunst, sport en wetenschap zich in voor de online expositie. Het publiek kon op hun verhaal stemmen via Facebook. Winnares Alison Day wist maar liefst 2380 ‘likes’ te verkrijgen. Het bleek in de laatste week een nek aan nek race te worden met het duo Eline en Dominic Hendriks-Houwing. Zij behaalden met 2152 ‘likes’ de tweede plaats. Alison Day is een zeer veelzijdig kunstenares. Ze maakt illustraties, schrijft, vertaalt en spreekt zelfs voice-overs in, zowel voor autonome projecten als voor internationale opdrachtgevers. Ze woont sinds 1991 in Groningen.

Eline en Dominic Hendriks-Houwing studeerden beide aan de Hanzehogeschool Groningen en verlieten in april 2012 huis en haard om de bevolking van Malawi te gaan helpen. In de afgelopen tijd hebben de ondernemende talenten daar veel voor elkaar gekregen op het gebied van samenwerking en onderwijs.
De Nacht van Kunst & Wetenschap De expositie in de binnenstad van Groningen fungeert tevens als bewegwijzering voor de Nacht van Kunst & Wetenschap, een evenement op het gebied van kunst en wetenschap met meer dan 500 acts, workshops, lezingen en optredens op tientallen locaties in de stad. De Nacht van Kunst & Wetenschap is zaterdag 1 juni vanaf 17.00 uur te beleven.