Vooruitblik programmering de Nacht van Kunst & Wetenschap › City of Talent

Vooruitblik programmering de Nacht van Kunst & Wetenschap

wo, 24 april 2013

Op zeventien binnenlocaties en vier buitenlocaties zijn tijdens deze Nacht zo’n 200 performances, lezingen, exposities, talkshows, proefopstellingen etc. te vinden. De acts zijn gelinkt aan energie in de breedste zin. De locaties die meedoen zijn opgedeeld in vier gebieden in en rondom de binnenstad. Het festivalterrein in het Ebbingekwartier is met een groot muziekpodium hét hart van het voor publiek gratis toegankelijke deel van het festival.

Kerk der Wetenschappen
Ten zuidwesten van de Vismarkt vindt het programma plaats in de Der Aa-kerk, de USVA, Minerva Zuiderdiep, Minerva Praediniussingel en het Oude Postkantoor aan de Munnekeholm. In de Der Aa-kerk, de ‘Kerk der Wetenschappen’ tijdens De Nacht, kan het publiek bijvoorbeeld zelf energie opwekken in het ‘Humanergy Project’. In Academie Minerva staat ‘Energize People’ centraal. Hier vinden slow talkshows plaats en exposities van werk van studenten en alumni. Het programma van het Oude Postkantoor staat in het teken van lichamelijke en geestelijke energie. Stadsdichter Joost Oomen vertelt kampvuurverhalen. In de Herberg zijn de kamers ingericht door een artistiek team. Er kan gelogeerd kan worden tegen een schappelijke prijs. De kunstenaarsbedden worden geveild. Meer informatie over de veiling volgt via social media.

Academieplein en omgeving
In het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen kan het publiek onder andere snel ‘wijs’ worden tijdens ‘How to bluff your way into…’ sessies. Daarnaast zijn er een groot aantal uiteenlopende acts in het Academiegebouw en in de Universiteitsbibliotheek, de Openbare Bibliotheek en op het Broerplein. Op het Broerplein is ook weer een (gratis toegankelijk) buitenprogramma.

Grote Doorbrakenshow Aan de zuidkant van het centrum voltrekt zich een ander deel van het programma. Hier kan muziek geluisterd worden in het Prins Claus Conservatorium aan de Veemarktstraat. Forum Images houdt de Grote Doorbrakenshow, een talkshow over wetenschap en kunst, gepresenteerd door Menno Bentveld en Marloes ten Kate. Onderwerpen zijn onder meer de chaostheorie, stamcellen en zelf leven maken. In het Groninger Museum staat de programmering vooral in het teken van het Nederland-Rusland jaar. Daarbij komt onder meer Cisca Dresselhuys, oud-redacteur van de Opzij, vertellen over vrouwen in de revolutie. In de Oosterpoort speelt het Noord Nederlands Orkest Le Sacre du Printemps van Stravinsky als onderdeel van het Time Shift festival. Kaarten hiervoor zijn voor bezoekers van De Nacht met korting te verkrijgen.

Festivalterrein Ebbingekwartier
Op het grote buitenpodium in het Ebbingekwartier spelen het Noordpool Orkest met rapper Fresku, Beans & Fatback en Skip & Die. In Simplon begint de avond met improv comedy van Stranger Things Have Happened, gevolgd door een DJ workshop. Later op de avond vindt hier de afterparty plaats met o.a. Dr. Lektroluv.

Familieprogramma De Nacht van Kunst & Wetenschap bevat dit jaar ook een speciaal programma voor kinderen en hun ouders in de Kerk der Wetenschappen (Der Aa Kerk) en op het Broerplein, waar dan de Discoverytruck staat. Deze programmaonderdelen beginnen om 17.00 uur.

Kaartverkoop De buitenlocaties zijn vrij toegankelijk. Voor het programma binnen is een polsbandje vereist. De kaartverkoop gaat op 25 april van start. Kaarten kosten €10,- in de voorverkoop en €15,- tijdens De Nacht. Meer informatie over kaartverkoop, aanvangstijden en het programma is vanaf die datum te vinden op: www.denachtvankunstenwetenschap.nl