Solar Racing Groningen bereiden zich voor: Nu naar Australië › City of Talent

Solar Racing Groningen bereiden zich voor: Nu naar Australië

Solar Racing Groningen bereiden zich voor: Nu naar Australië

Solar Racing Groningen bereiden zich voor: Nu naar Australië

wo, 27 september 2017

Solar Racing Groningen bestaat uit een groep enthousiaste studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, die een steentje bij willen dragen aan de innovatieve en duurzame ontwikkeling in Nederland. Dit willen zij bereiken door een zonneauto te bouwen, die in 2019 mee zal strijden in de Bridgestone World Solar Challenge.
 
De komende twee jaar zal voor hen in het teken staan van de ontwikkeling en bouw van een auto op zonne-energie. Uiteindelijk zal de auto 3000km racen door de outback van Australië. Het streven van de studenten is om de top 5 te behalen. Daarnaast willen ze een voorbeeldfunctie zijn voor de regio. Door dit project willen zij, in samenwerking met het onderwijs, young professionals en bedrijfsleven, het noorden van Nederland op de kaart zetten op het gebied van techniek en innovatie.

Het team was al een tijd bezig met het verzamelen van contacten en gegevens. Een goede voorbereiding is namelijk zeker nodig. Verschillende organisaties waren het hier mee eens; Fencx, Hanzehogeschool Groningen en Top Dutch hebben het mogelijk gemaakt dat twee teamleden de Bridgestone World Solar Challenge 2017 kunnen bezoeken, in Australië. De twee teamleden zullen meetgegevens verzamelen. Deze zijn nodig voor de ontwikkeling en optimalisatie van een eigen zonneauto. Bovendien maken ze de race van dichtbij mee, zodat zij kunnen anticiperen op organisatorische problemen van hun ‘eigen’ race in 2019. Een betere voorbereiding kan het team zich niet wensen. 

Benieuwd naar de ontwikkelingen van Solar Racing Groningen? Volg ze via Instagram, Facebook of via hun eigen nieuwsbrief!