VoIPGRID snelst groeiende bedrijf van Nederland › City of Talent

VoIPGRID snelst groeiende bedrijf van Nederland

VoIPGRID snelst groeiende bedrijf van Nederland

VoIPGRID snelst groeiende bedrijf van Nederland

do, 1 december 2016

VoIPGRID, de meest eigenwijze speler in de telecommarkt, mag zich officieel het snelst groeiende bedrijf van Nederland noemen. Tijdens de grote landelijke finale van de FD Gazellen Awards bleek dat het bedrijf niet alleen de snelste groeier van de drie Noordelijke provincies was, maar ook landelijk, met een spectaculair groeipercentage van 1673%.

Dinsdagavond werden de 100 snelste groeiers van Nederland bekendgemaakt tijdens de finale van de FD Gazellen Awards 2016 in de Hermitage in Amsterdam. Ieder jaar beloont Het Financieele Dagblad de snelst groeiende bedrijven per regio met een Gazelle Award. Dit geldt voor alle ondernemingen die de afgelopen drie jaren ten minste 20% zijn gegroeid in omzet. Tijdens de grote finale maakte het Financieele Dagblad ook de lijst met landelijke winnaars bekend.

Het regent prijzen voor VoIPGRID
VoIPGRID, het telecommunicatie-platform van Mark Vletter (ook oprichter van de successen Voys en Spindle), mocht eerder deze maand al naar huis met de Gouden Gazelle voor de regio Noord. Het bedrijf ontwikkelt sinds 2006 cloud based telefonieplatformen voor telecomleveranciers. Ruim 15.000 bedrijven maken dagelijks gebruik van de telecomdiensten; goed voor meer dan een miljoen gesprekken per week.

De snelle omzetgroei leverde VoIPGRID in oktober ook nog eens de titel Sectorwinnaar Communications op in de Deloitte Technology Fast50 en in 2015 werd het bedrijf van Mark Vletter uitgeroepen tot het snelst groeiende telefonieplatform van Europa. In de landelijke lijst van snelste groeiers bleef VoIPGRID met een omzetgroei van 1673% FMJ-NW uit Amsterdam (1598%) en NFP Groep uit Heerenveen (1078%) voor.

Meer Groningse bedrijven in de top 100
In de lijst met snelste groeiers staan nog meer bedrijven uit de stad Groningen. Ook online houthandel Gadero (13e met 497%), JouwICT (33e met 370 procent), online modewinkel Brandfield (47e met 310 procent) en Payrollplaats (75e met 248 procent) scoorden goed.