Vindicat verhuist › City of Talent

Vindicat verhuist

Vindicat verhuist

Vindicat verhuist

vr, 14 maart 2014

Sleutelweek (woensdag 12 t/m vrijdag 14 maart)

Met de nieuwe oostwand van de Grote Markt ondergaat het stadshart van Groningen een metamorfose. De nieuwe sociëteit van Vindicat is het eerste gebouw dat zichtbaar aanwezig is.

Vindicat heeft ruim 180 verbonden studentenhuizen. Alle studentenhuizen hebben 10 sleutels gekregen die zij kunnen uitdelen aan de bewoners van Groningen waar zij een band mee hebben. Zodoende zijn er 1800 sleutels uitgedeeld aan verschillende Groningers. Eén van deze sleutels zal passen op het slot van de voordeur van de nieuwe sociëteit. Degenen die een sleutel hebben ontvangen, kunnen op 12, 13 of 14 maart tussen 17.00 uur en 18.00 uur langskomen bij de nieuwbouw van Vindicat op de hoek van de Grote Markt, direct naast de Martinitoren. Degene die de sleutel heeft die in het slot past, wint niet alleen een iPad en een diner, maar krijgt ook een VIP-behandeling tijdens de officiële opening van het gebouw.

De andere sleutelhouders waarbij de sleutel niet past, worden uitgenodigd op de oude sociëteit. Daar betreden zij 60 jaar historie van de studentenvereniging, die speciaal voor hen even niet besloten is. De deur van het oude pand staat tussen 17:00 uur en 20:00 uur voor hen open. Daar worden zij met een hapje en drankje verwelkomd in een sfeervolle conversatiezaal. Ook kunnen zij een uitgebreide rondleiding krijgen door de studenten van Vindicat die tegelijkertijd een aantal verhalen over de vereniging en historie vertellen.


Overzicht verhuisprogramma
Overheveling Hooghoudt dakreclame (datum nog onbekend)
De typerende dak reclame van Hooghoudt op de sociëteit van Vindicat zal binnen enkele weken worden verplaatst naar het dak van de nieuwe sociëteit. Een bijzonder moment voor het aanzicht van de Oostwand van de Grote Markt.

Daklozendiner (dinsdag 18 maart)
Al twee jaar organiseert Stichting Vindicat in Actie (Stichting VIA) in samenwerking met Het Kopland voor Verandering een daklozendiner. Op de oude sociëteit van Vindicat zullen om 17.30 uur ruim 100 daklozen worden uitgenodigd voor een warme maaltijd. Dit evenement zal plaatsvinden op de oude sociëteit tijdens de laatste week dat deze functioneel is, maar zal ook zeker in de toekomst worden georganiseerd.  

Laatste Biertje  (zondag 23 maart)
Dit is de laatste dag dat de oude sociëteit nog functioneel is. Op deze dag worden de leden van Vindicat uitgenodigd om het laatste biertje te komen drinken.De biertanks worden voor deze functionele week nog eenmaal gevuld.Het laatste biertje zal letterlijk op deze zondag worden geschonken. Dit biertje zal in een plexiglazen constructie worden gegoten, die vervolgens een rondje langs alle barren van verschillende kroegen in de stad zal gaan doen.

Fysieke verhuizing (dinsdag 25 t/m donderdag 27 maart)
Momenteel is de vereniging, met al haar commissies en sub-verenigingen, druk bezig met inpakken. Vervolgens zal alles in deze drie dagen fysiek naar de nieuwe sociëteit worden verhuisd.

Paintballen oude sociëteit voor externen (maandag 31 maart)
Nadat het interieur van Vindicat naar de nieuwe sociëteit is verhuisd, zal Vindicat een aantal dagen over de oude sociëteit beschikken. Een mooi moment om iets bijzonders te doen. Terwijl er in de nieuwe sociëteit wordt proefgedraaid, zal er in de oude sociëteit de mogelijkheid zijn om te paintballen. Op maandag 31 maart zullen bepaalde groepen die een link hebben met Vindicat hiervoor worden uitgenodigd. Er zullen wedstrijden gespeeld worden tussen verschillende rivaliserende partijen. Denk hierbij aan de studentenverenigingen van de Contractus, GSAVV Forward tegen Be Quick, GSHC Forward tegen GCHC en Studenten Organisatie Groningen tegen Calimero.

Ceremoniële opening nieuwe sociëteit (zaterdag 21 juni)
Ondanks dat de sociëteit vanaf 12 april door de vereniging in gebruik zal worden genomen, vindt de officiële opening op een later moment plaats. Vindicat is momenteel druk bezig met de organisatie en de invulling van deze bijzondere dag. Hierover zal binnenkort meer informatie verschijnen op www.vindicatverhuist.nl.