Verovert Groningse start-up met sport-app de wereld? › City of Talent

Verovert Groningse start-up met sport-app de wereld?

Verovert Groningse start-up met sport-app de wereld?

Verovert Groningse start-up met sport-app de wereld?

di, 2 mei 2017

Stel, je zit in je eentje in Barcelona en hebt zin om te tennissen. Waar begin je? Waar is een baan of tegenstander? Bovendien ligt je racket nog thuis in Nederland. Dat overkwam de 23-jarige Harro Boven en zo ontstond de app Movit Sport. Inmiddels is het idee uitgegroeid tot een verwachtingsvolle start-up.

In Barcelona was er geen moment twijfel: “Ik dacht meteen: hier moet een app voor komen”, vertelt Harro Boven. Na terugkeer is Boven direct aan de slag gegaan, maar wist niets van ICT. Dus kwam Luuk Wester als ICT’er in beeld. De twee kenden elkaar van de studententennisvereniging Veracket. Vanaf september zijn ze er fulltime mee bezig. Inmiddels telt Movit Sport negen medewerkers, van wie twee parttime. Ze werken vanuit een ruimte in Cube050, een broedplaats op de Zernike Campus in Groningen.

Over Movit Sport
Met de app kunnen gebruikers binnen een paar klikken een sportactiviteit boeken. Een plek, partner en uitrusting worden middels Movit Sport aangeboden. Daarnaast ontwikkelen de vrienden software voor sportfaciliteiten. Bijvoorbeeld om de bedrijfsvoering te verbeteren of om efficiënt op de app aan te sluiten. In Groningen kun je met de app nu terecht bij zes sporten: tennis, squash, fitness, golf en groepslessen via sportscholen en voetbal.

App-test
De app wordt nu verder uitgerold en de komende maanden wordt er veel getest om te zien of het aantal boekingen exponentieel kan toenemen. Ook willen ze sportfaciliteiten sneller aan laten sluiten en integreren in de app. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf een systeem voor de bedrijfsvoering. Die is volgens de oprichters bij veel sportfaciliteiten namelijk sterk verouderd.

Wereldwijd businessmodel
Movit Sport is druk bezig om alle sportaccommodaties in Groningen in beeld te krijgen. Aangezien voor zo’n accommodatie betaald moet worden, is er via een fee een verdienmodel te bedenken. Als Movit Sport ook nog eens lege banen weet te vullen, kan dat geld opleveren. En het mooie? Het model kan wereldwijd worden uitgerold en het principe is overal hetzelfde: de bezettingsgraad bij sportfaciliteiten wordt verbeterd, omdat de app op een laagdrempelige manier nieuwe klanten aanlevert. Volgens Boven een win/winsituatie.

Vervolg
Toch kost de ontwikkeling van de app op dit moment nog meer dan de baten. Boven en zijn team zijn nu bezig met het binnenhalen van de vervolgfinanciering. Als die binnen is, wil Movit Sport eerst de verbeterde systematiek voor de bedrijfsvoering bij sportfaciliteiten uitrollen. Hierdoor ontstaat een krachtig platform. Daarna komt de nadruk op de consumentenapp te liggen. Binnen twee jaar willen de ondernemers break even draaien.

Download de app voor Android

Bron : RTV Noord
Foto: Movit Sport