Universiteit Groningen 13e van Europa › City of Talent

Universiteit Groningen 13e van Europa

Universiteit Groningen 13e van Europa

Universiteit Groningen 13e van Europa

di, 25 juli 2017

Rijksuniversiteit Groningen is nu de hoogste gerangschikte Nederlandse universiteit in zowel de Fractional count including Astronomy (FC), als de Weighted fractional count without Astronomy (WFC) in Nature Index. Rijksuniversiteit Groningen staat op nummer 13 in de Europese ranking en 61e in wereldwijde ranking.

De Nature Index is een database van auteurgebonden informatie, verzameld uit alle onderzoeksartikelen die werden gepubliceerd in één van de onafhankelijk geselecteerde 68 wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van Chemie, Natuurkunde, Life Sciences en Aardwetenschappen. De database is samengesteld door Nature Research en wordt maandelijks bijgewerkt.  
De score is afhankelijk van de relatieve bijdrage per instelling aan een artikel. De FC is het deel inclusief Astronomie, terwijl de WFC een gewogen telling is zonder astronomie. 

Meer informatie over deze prestatie vind je hier.

Veel voorzieningen, een vrij goedkope kamer, geweldige horeca en culturele hotspots; in 2016 is Groningen wederom verkozen tot de leukste studentenstad van Nederland. Met opleidingsinstituten zoals de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool is het aanbod aan opleidingen uitstekend en de leefomstandigheden in Groningen als studentenstad doen daar zeker niet voor onder. Meer informatie over studeren in Groningen vind je hier.