UMCG partner in groot Europees consortium Healthy Ageing › City of Talent

UMCG partner in groot Europees consortium Healthy Ageing

UMCG partner in groot Europees consortium Healthy Ageing

UMCG partner in groot Europees consortium Healthy Ageing

di, 16 december 2014

InnoLife, een consortium van meer dan 140 Europese onderzoeksinstituten, bedrijven en universiteiten is geselecteerd door het European Institute of Innovation and Technology (EIT) als Knowledge and Innovation Community (KIC) namens EIT Health. UMCG is een van de partners in dit winnende consortium. Met een totaalbudget van 2.1 miljard euro is InnoLife wereldwijd een van de grootste publiekprivaat gefinancierde initiatieven op het gebied van gezondheidszorg.

Het consortium InnoLife is een soort supercluster bestaande uit 6 co-locaties in Europa; voor België/Nederland zit het 'hoofdkantoor' in Rotterdam. In totaal doen 144 organisaties mee in InnoLife. De projecten van het consortium richten zich o.a. op big data, health literacy, healthy ageing at work, ageing brain, oncologie en het verbeteren van gezondheidssystemen. De focus van het UMCG op healthy ageing past volledig in deze aandachtsgebieden van InnoLife.

Het is de bedoeling dat alle partners de komende jaren innovatieve producten, onderwijsprogramma’s en diensten gaan ontwikkelen gericht op de grote uitdaging van de veranderende bevolkingsopbouw en verouderende bevolking in Europa. De activiteiten van EIT Health beginnen medio 2015.

Meer informatie: http://www.inno.life/