Tweede prijs Sustainable Society Impact Award voor reconstructie zodenhuis › City of Talent

Tweede prijs Sustainable Society Impact Award voor reconstructie zodenhuis

vr, 26 augustus 2016

Societal impact pitch for 'Lost building traditions' project

Societal impact pitch for 'Lost building traditions' project

Daniël vertelt in zijn pitch over zijn onderzoeksproject Lost building traditions: turf construction and early medieval architecture in the southern North Sea area. Hiervoor heeft hij met tientallen vrijwilligers een reconstructie gemaakt van een vroeg middeleeuws zodenhuis; een boerderij uit die tijd. De bouw werd gevolgd door de media. Omrop Fryslân maakte een tweedelige documentaire die zelfs werd uitgezonden op NPO2. Daarnaast heeft Daniël zelf Het zodenhuisboek van Firdgum geschreven. Dit boek presenteert op een illustratieve en toegankelijke manier de wetenschappelijke achtergronden bij de reconstructie.

De Sustainable Society Impact Award is exclusief voor PhD’s van de Rijksuniversiteit Groningen. De eerste prijs is gewonnen door Steven Forrest (Faculteit Ruimtelijke wetenschappen). De derde prijs door Stephanie Jurburg (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). In totaal deden er vijfentwintig PhD’s mee aan de competitie.

Om mee te dingen naar een award moest een videopitch van 60 seconden worden ingezonden waarin duidelijk wordt waar het onderzoek over gaat en wat de maatschappelijke impact is.

Bekijk hier de pitches van de winnaars of lees meer over Daniël Postma.