Tweakers Meet-up Blockchain: 29 juni in Groningen

Tweakers Meet-up Blockchain: 29 juni in Groningen

Tweakers Meet-up Blockchain: 29 juni in Groningen

ma, 19 juni 2017

Blockchain, wat is het nou precies? Het is meer dan de technologie achter de Bitcoin, maar waarvoor is het toepasbaar? Tijdens de Meet-up Blockchain in Groningen, op donderdag 29 juni, laat Tweakers je alle ins en outs zien.

Tijdens deze meet-up komen Rutger van Zuidam (oprichter van Dutchchain.com) en industrieel ontwerper Lylke de Vries (Thesis One) alles vertellen over hun ervaringen met Blockchain.

Van Zuidam: "Hoe kunnen we onderling vertrouwen in onze samenleving organiseren op een duurzame, veilige en schaalbare manier? Daar ga ik het over hebben. Blockchain digitaliseert vertrouwen en maakt informatie waarvan we absoluut zeker moeten zijn dat het klopt, veilig uitwisselbaar via het internet. Hoe werkt dit? Wat kunnen we bouwen, met digitaal vertrouwen? Deze volgende generatie van het internet staat volop in de steigers en maakt een betere samenleving en slimmere economie mogelijk. Juist voor Nederland biedt dit groei- en exportkansen, in een wereldwijd opkomende markt"

De Vries zit bij de digitale voorhoede van Nederland en onderzoekt vanuit Thesis One de zin en onzin rondom Blockchain. Blockchain Technologie brengt een fundamenteel nieuwe methode om 'elkaar te vertrouwen', hoor je vaak. Maar hoe werkt het eigenlijk? En is elke 'Blockchain' ook echt een 'Blockchain'? Lykle laat je zien hoe de verschillende soorten blockchain 'onder de motorkap' werken.

Ben jij benieuwd naar deze talks en vind je het leuk om mede-tweakers te ontmoeten? Kom dan naar deze derde Meet-up van 2017 en koop hier je kaartje. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang. Kaarten kosten slechts € 15,00, dit is inclusief servicekosten en twee drankjes. Iedereen is welkom!

De meet-up vindt plaats in de DOT aan de Vrydemalaan 2 in Groningen en is onderdeel van DigitalXGroningen, waar ook de Google Digitale Werkplaats onderdeel van is.