Tegenlicht Meet Up 8 en 27 maart: Donuteconomie › City of Talent

Tegenlicht Meet Up 8 en 27 maart: Donuteconomie

Tegenlicht Meet Up 8 en 27 maart: Donuteconomie

Tegenlicht Meet Up 8 en 27 maart: Donuteconomie

di, 6 maart 2018

De economie groeit weer! Goed nieuws? Nou, qua geld en banen wel, maar of dat de duurzaamheid ten goede komt, is nog maar de vraag. Daarom staat de Donuteconomie van de Britse econoom Kate Raworth centraal tijdens de Tegenlicht Meet Ups in Winschoten en Groningen. 

Dat de economie groeit, is een goed én slecht teken. Economisch is groei fijn, maar misschien willen we wel groeien binnen nieuwe, duurzamere kaders en andere waarden. De Britse econoom Kate Raworth geeft een richting: de Donut. Een kompas naar een toekomst waarin voorzien wordt in onze behoeftes én tegelijk wordt de aarde beschermd. Hoe mooi is dat?

Groningen als donut- icoon
Noord-Nederland wil grote stappen maken in de energietransitie en is op weg naar een circulaire economie. De ambities zijn groot, maar er is nog veel nodig. Zo moeten partijen als bedrijven, overheid en onderwijs succesvol gaan samenwerken en daar zijn nieuwe inzichten nodig. Nieuwe denkmodellen. De Donuteconomie kan een mooi kompas vormen. En juist omdat Groningen ook nog eens de uitdagingen rond de aardbevingen ondervindt, biedt juist deze regio veel kansen om het nu echt goed te doen. Kate heeft het in haar boek over een regeneratieve economie en Groningen zou een mooi icoon kunnen worden voor zo’n nieuwe, herstellende economie. 

De Meet-up wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers, ondersteund door Gemeente Groningen en de Provincies Groningen en Drenthe. Aanleiding van deze Meet-ups is de  uitzending van VPRO Tegenlicht met Kate Raworth. De Meet-ups vinden plaats op 8 maart in Winschoten, 27 maart in Groningen en 11 april in Assen.

Meet Up! Dinsdag 27 maart 19 uur, zij-ingang Werk en Inkomen, Harm Buiterplein 1, Groningen
Laat even weten of je komt en mail naar: tegenlichtmeetupgroningen@gmail.com