Startup in Residence is live! › City of Talent

Startup in Residence is live!

Startup in Residence is live!

Startup in Residence is live!

wo, 23 mei 2018

Ben jij de startup die van Groningen een betere stad maakt? Met innovatieve manieren om sociale problemen en stedelijke uitdagingen aan te pakken? Dan zoeken ze jou voor het Startup in Residence programma! We schreven er kortgeleden al over.

Het is zover: de Groningse editie van Startup in Residence is live gegaan. Met het programma geeft Founded in Groningen startups en ambitieuze jonge ondernemers de kans om maatschappelijke uitdagingen op een innovatieve en creatieve manier op te lossen. Daarvoor zijn er 15 challenges (+ een wildcard) waar startups zich voor kunnen inschrijven tot 2 juli. Deze challenges komen van de Gemeente Groningen, Groningen Seaports en Campus Groningen.

En dan? De geselecteerde startups gaan in september aan de slag. Vijf maanden lang werken ze samen (bijvoorbeeld met de gemeente) en krijgen een intensief trainingsprogramma met personal begeleiding door professionele mentoren. Na die vijf maanden heeft de gemeente de kans om de oplossing in te kopen en de startup daarmee een snelle start te bezorgen.

Ken jij de startup die zeker moet reageren? Tip diegene en schreeuw het verder vooral van de Groningse daken. Hier vind je alle info.