Start-up KlippaCast wint 250.000 euro › City of Talent

Start-up KlippaCast wint 250.000 euro

Start-up KlippaCast wint 250.000 euro

Start-up KlippaCast wint 250.000 euro

di, 17 juli 2018

De Groningse start-up Klippa, bekend van de digitale kassabon, wint 250.000 euro investeringsgeld in een tweede ronde. Een nieuw succes voor Klippa, dat eerder dit jaar met hun dochterbedrijf KlippaCast al 15.000 euro won in de Fintech Accelerator van Startupbootcamp en de ASN Bank Wereldprijs.

We schreven er toen over in dit bericht

De nieuwe investeerders in Klippa zitten ook achter initiatieven als Scoupa (Valentijn Bras, Geert Luyendijk en Jeroen Lubbers) en Short Stay Group (Patrick Grasso). Yeelen Knegtering, mede-oprichter en CEO, zegt dat Klippa bewust op zoek was naar meer dan alleen een investering: "In financiële zin is een investering natuurlijk belangrijk, maar de juiste contacten en profiteren van de ervaring van anderen zijn nog belangrijker, omdat ze helpen bij het voorkomen van veelgemaakte fouten. "

Waar ze de investering voor gebruiken?
Daar zijn ze helder in: om een naadloze digitale bon te lanceren. Drie jaar geleden lanceerde Klippa een op de cloud gebaseerde app om bonnen op te slaan en te scannen. Tijdens een brainstorm op een zakenreis bedachten de oprichters een naadloze bon: één die automatisch verschijnt in de transactiegeschiedenis van je bankrekening binnen enkele seconden na betaling met een bankpas. Voor ondernemers wordt het ontvangstbewijs automatisch toegevoegd aan de digitale boekhouding.

De voordelen
Kortom: geen administratieve rompslomp voor bedrijven en als consument kun je altijd een beroep doen op garantie van dingen die je koopt. Maar het grootste voordeel is misschien wel het milieu: de digitale bon bespaart miljoenen kilo’s papierafval per jaar als we het allemaal gaan gebruiken.

Start in Groningen
Klippa is opgericht door zeven Groningse ondernemers, destijds nog studenten. Het was hun droom om Groningen de eerste stad in de wereld te maken met overal een digitale kassabon en ze begonnen met een samenwerking van de Zwanestraat en Kromme Elleboog. Inmiddels maakt de start-up een succesvolle, vliegende start.

Meer over start-ups in Groningen: Founded in Groningen