Shoppen we straks allemaal online? › City of Talent

Shoppen we straks allemaal online?

ma, 18 juli 2016

‘De fysieke winkels hebben echt een probleem, of eigenlijk een grote uitdaging,’ zegt Laurens Sloot, bijzonder hoogleraar Retail Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zo is de winkelleegstand de afgelopen vijf jaar gestegen van vijf naar tien procent. Volgens Sloot komt dat onder andere omdat steeds meer mensen online gaan winkelen. ‘Maar dat betekent niet dat fysieke winkels geen toekomst hebben,’ stelt hij. 

Sociale dieren

Mensen vinden het, naast de behoefte om te winkelen, ook leuk om even naar buiten te gaan. ‘We zijn en blijven sociale dieren en daarom denk ik dat fysieke winkels ook kans hebben. Maar ze zullen het wel anders moeten gaan aanpakken dan nu,’ zegt Sloot.

Oplossing voor winkels?

Het basisadvies van Sloot is eigenlijk heel simpel: onderscheidt je van de rest, dus van online winkels én van andere fysieke winkels, en verbeter de prijs-kwaliteitverhouding. Dat laatste kan volgens Sloot op twee manieren. Je kunt alle prijzen omlaag brengen, zoals winkelketens Action, Primark of Aldi dat doen; dit is succesvol en er komen altijd veel mensen op af. Óf winkels moeten volgens Sloot hun kwaliteit verbeteren: ‘Het gaat er hoofdzakelijk om dat je beleving gaat aanbieden. Dat kan bijvoorbeeld als je er als supermarkt voor kiest om een ambachtelijke slager in dienst te nemen. Of je biedt de klant een kopje koffie aan terwijl deze voor kleding shopt.’ 

Belevingswinkel

Kijk naar de winkelketen Blokker, die de komende twee jaar 450 winkels zal opzetten waar alle prullaria eruit gaan. Het wordt een echte “belevingswinkel”. Maar wat is dat dan, die beleving? ‘Bij Blokker is dat straks een prettige winkel om te verblijven, waar je een goed assortiment hebt met echte merkproducten en waar je advies kunt krijgen,’ legt Sloot uit. Kortom, winkels moeten echt iets extra’s toevoegen aan hun bestaande aanbod. Dan zullen traditionele winkels niet ten onder gaan aan alle webshops.