RUG boven aan de lijst beste klassieke universiteiten › City of Talent

RUG boven aan de lijst beste klassieke universiteiten

RUG boven aan de lijst beste klassieke universiteiten

RUG boven aan de lijst beste klassieke universiteiten

ma, 21 november 2016

De Rijksuniversiteit Groningen staat bovenaan de lijst van beste universiteiten in de categorie brede klassieke universiteiten. Dit blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie.

De RUG deelt de toppositie met de Radboud Universiteit Nijmegen. In de gids zijn negen bacheloropleidingen van de universiteit benoemd tot ‘topopleiding’.

De Keuzegids zegt over de Rijksuniversiteit Groningen: "In onze kwaliteitsbeoordeling komt de RUG er de laatste jaren gemiddeld beter vanaf dan de universiteiten in de Randstad. De studenten vinden hun opleidingen net wat vaker dan elders uitdagend en goed georganiseerd." Zo komt het dat van de brede klassieke universiteiten alleen Groningen en Nijmegen met meerdere opleidingen boven de middelmaat uitsteken.

Landelijk krijgen 58 studies het toppredicaat, daarvan levert de RUG er dus negen. Het gaat om de bacheloropleidingen Sterrenkunde, Econometrics and Opreations Research, Liberal Arts and Sciences, Minorities & Multilingualism, Religiewetenschappen, Scheikundige Technologie, Archeologie, Theologie en Wijsbegeerte. Voor de laatste drie opleidingen is het al het vijfde jaar op rij dat ze dit stempel krijgen. Daarmee vallen ze landelijk in een select gezelschap van twintig studies.

Bron: Dagblad van het Noorden