RUG aantrekkelijk voor internationale studenten › City of Talent

RUG aantrekkelijk voor internationale studenten

RUG aantrekkelijk voor internationale studenten

RUG aantrekkelijk voor internationale studenten

vr, 2 december 2016

De hoeveelheid internationale studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen is dit jaar gestegen ten opzichte van vorig jaar. Maar ook het aantal nieuwe Nederlandse studenten stijgt. Met de totale hoeveelheid ingeschreven studenten staat de RUG in Nederland op de derde plaats.

Het aantal internationale studenten dat zich heeft ingeschreven voor het collegejaar 2016-2017 is gestegen met 16,7% in vergelijking met het jaar ervoor. In totaal studeren er 4983 internationale studenten aan de RUG. Bijna 1 op de 5 studenten (17,3%) van de RUG is een internationale student. Deze studenten komen uit 110 verschillende landen, waarvan de meeste studenten uit Duitsland, gevolgd door Groot-Brittanië en Italië.

Het aantal nieuwe Nederlandse studenten steeg ook, dit ondanks de invoering van het leenstelsel. Deze invoering zorgde vorig jaar voor een daling in het aantal nieuwe Nederlandse studenten, maar dit effect lijkt eenmalig. 

De opleidingen die het meest zijn gestegen in populariteit zijn de bachelors Economics & Business Economics en Rechtsgeleerdheid, de bachelor Media Studies en de bachelor Liberal Arts & Sciences van het University College Groningen. Bij de faculteiten zijn Wiskunde & Natuurwetenschappen  en letteren in populariteit toegenomen.