Rotterdamse Coders Academy naar Groningen › City of Talent

Rotterdamse Coders Academy naar Groningen

Rotterdamse Coders Academy naar Groningen

Rotterdamse Coders Academy naar Groningen

ma, 14 augustus 2017

Na twee succesvolle jaren in Rotterdam opent Coders Academy in september een tweede locatie in Groningen. Het initiatief biedt projectgerichte stageplaatsen voor IT-studenten en geeft startups toegang tot betaalbare codering en talentontwikkeling.

De drie oprichters van Coders Academy waren ook betrokken bij het incubatorprogramma van Internet Valley in Rotterdam. In de vier jaar dat ze intensief met lokale startups samenwerkten, ontdekten ze een aantal problemen: scholen vinden het lastig om de technologische behoeften van het bedrijfsleven te volgen en startups hebben weinig tijd om het juiste talent te vinden.

IT-student en startups samen
De uitdaging voor een startup is om studenten zo snel mogelijk relevant werk te kunnen laten doen, zodat het zowel voor de student als de startup wat oplevert. “Veel grotere bedrijven hebben vaak wel iemand die stagiaires begeleidt, maar startups werken meestal in kleine teams, waardoor het lastiger is om voldoende tijd te vinden voor het begeleiden van stagiaires”, vertelt Geerten Eijkelenboom aan Founded in Groningen. Coders Academy wil hier een oplossing voor geven. Geert: “Wij leren de IT-studenten relevante skills die ze niet op school leren, we coachen ze en laten ze werken aan echte projecten voor startups. Tegelijk bieden we startups betaalbare toegang tot codeerders en ontwikkelaars om ze te helpen om een MVP of technologisch concept te bouwen.”

Naar Groningen
Naast Rotterdam, waar Coders Academy al 125 studenten getraind heeft van MBO tot HBO met stageprojecten, willen ze nu een tweede kantoor openen in Groningen. “Uiteindelijk willen we ongeveer 10 tot 15 locaties in het hele land hebben. Groningen is een geweldige plek om te beginnen." Coders Academy start in september, maar er is nog veel te doen deze zomer. “We praten met de Hanze University en Alfa College, om maar een paar te noemen, en natuurlijk bezig met het zoeken en praten met startups en startincubators.”

Coders Academy zoekt nog een Lead Developer/Coach. Iets voor jou?