Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen verwelkomen nieuwe internationale studenten › City of Talent

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen verwelkomen nieuwe internationale studenten

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen verwelkomen nieuwe internationale studenten

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen verwelkomen nieuwe internationale studenten

di, 29 augustus 2017

Aanstaande donderdag 31 augustus heet Rijksuniversiteit Groningen ruim 2.300 nieuwe internationale studenten welkom. Een dag daarna op vrijdag 1 september mag Hanzehogeschool ruim 900 internationale studenten verwelkomen.

Hanzehogeschool Groningen

De internationale studenten komen naar de hogeschool om zich te laten inschrijven voor verschillende verenigingen en om informatie te krijgen over Groningen, de Hanze hogeschool en andere praktische zaken. De studenten komen uit alle hoeken van de wereld naar de Hanze hogeschool: van Duitsland tot India, Bulgarije, Israël, Zuid-korea en Amerika. In totaal zijn er 68 nationaliteiten. De studenten worden verwelkomd door Joost van Keulen, wethouder van gemeente Groningen en Rob Verhofstad, lid van college van bestuur van de hogeschool. Daarna krijgen de studenten een lezing over de Nederlandse (onderwijs)cultuur en over de sociale activiteiten van de studenten verenigingen en ESN Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen

De studenten worden officieel ontvangen in de Oosterpoort met toespraken, een braderie en een borrel. De sprekers tijdens Welcoming Ceremony zijn onder andere Nobelprijswinnaar prof. Ben Feringa, Wethouder Roeland van der Schaaf van gemeente Groningen en Sibrand Poppema, voorzitter van het college van bestuur van de RUG. Elk jaar begroet de RUG studenten van 120 verschillende nationaliteiten.  De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie. Elke jaar neemt het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG. Dit komt door een ontwikkeling die de universiteit op alle mogelijke manieren stimuleert: door verbetering van voorzieningen, uitbreiding Engelstaligheid en de versterking van internationale positionering.