Oude tennishal Haren wordt testhal BuildinG Groningen › City of Talent

Oude tennishal Haren wordt testhal BuildinG Groningen

Oude tennishal Haren wordt testhal BuildinG Groningen

Oude tennishal Haren wordt testhal BuildinG Groningen

ma, 18 september 2017

a.s. woensdag 20 september is de opening!

Ooit was het gebouw de tennishal in Haren, nu is het BuildinG; hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen en leren ondernemers er alles over aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig bouwen. Op woensdag 20 september opent BuildinG haar deuren en iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen tussen 13.00 en 18.00.

Wat de voormalige tennishal in Haren te maken heeft met testen voor aardbeving bestendig bouwen? Alles! De voormalige tennishal uit Haren krijgt namelijk een tweede leven: als BuildinG Groningen, hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen. Zo zal menig tennisliefhebber uit het noorden de constructie van de tennishal herkennen en ook de gevelplaten van de hal hebben bij BuildinG een tweede leven gekregen. Zo wordt de tennishal uit Haren een testhal. En ook aardbevingstesten horen daarbij.

Over BuildinG
nog steeds hebben bewoners in Noord-Groningen te maken met aardbevingsschade. Gelukkig wordt er hard gewerkt om de woningen en gebouwen de komende jaren te herstellen. Maar dat niet alleen; ze moeten ook versterkt worden voor de toekomst. De ambitie is om zoveel mogelijk woningen tegelijkertijd te verduurzamen en levensloopbestendig te maken. Hiervoor is alleen wel innovatie nodig in producten en processen. Maar die zijn er niet zomaar. BuildinG gaat hier een belangrijke rol in spelen, want het wordt dé plek waar nieuwe kennis en innovatie wordt ontwikkeld voor toekomstbestendig bouwen. Een plek voor ondernemers en bewoners en wordt mogelijk gemaakt door de Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, TNO en Bouwens Nederland.

Aardbevingssimulatie
In BuildinG kunnen ondernemers nieuwe producten testen en ontwikkelen die in de regio gebruikt kunnen worden. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een trilplaat die aardbevingen simuleert of er kan bevingsbestendig behang worden getest. Naast de testfaciliteiten biedt BuildinG begeleiding van onderzoek en demonstratiemogelijkheden.

OPENING
Op woensdag 20 september is het zover: de opening van BuildinG!

Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij BuildinG tussen 13.00 en 18.00 uur. Let op, hiervoor moet je je wel aanmelden via https://building.zoz.events/aanmelden

Meer weten over BuildinG? Meer lees je op de website: https://www.building.nl/nl