Onderwijsprijs voor Professor RUG › City of Talent

Onderwijsprijs voor Professor RUG

Onderwijsprijs voor Professor RUG

Onderwijsprijs voor Professor RUG

vr, 2 december 2016

Prof. Dr. Wesley Browne van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de Onderwijsprijs KNCV 2016 gewonnen. Deze prijs van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is uitgereikt op 5 november tijdens de Chemie Conferentie in Woudschouten.

De jury sprak vol lof over Browne. Ze oordeelden dat hij uitstekende docentkwaliteiten heeft en in staat is complexe scheikundige processen beeldend uit te leggen. Daarnaast heeft Browne een grote bijdrage geleverd aan de vorming en uitvoering van het chemiecurriculum in Groningen. 

De prijs kwam voor Browne als een verrassing en hij is dan ook erg blij. Docenten hebben volgens Browne een duidelijke rol: "We willen studenten in staat stellen op intellectueel gebied te groeien en ze de vaardigheden meegeven die nodig zijn in het werkveld. Het belangrijkste is dat we studenten de basiskennis van een chemicus meegeven en ze zo te stimuleren dat ze uitdagingen aangaan en niet ontmoedigd raken door falen".

Browne zet zijn prijs meteen in voor het onderwijs. Hij is van plan een groot congres te bezoeken in de Verenigde Staten en gebruikt de prijs om twee studenten mee te nemen.