Noorderlicht 2017– Nucleus, de verbeelding van wetenschap › City of Talent

Noorderlicht 2017– Nucleus, de verbeelding van wetenschap

Noorderlicht 2017– Nucleus, de verbeelding van wetenschap

Noorderlicht 2017– Nucleus, de verbeelding van wetenschap

wo, 4 oktober 2017

 

Van 22 oktober t/m 26 november vindt de 24e editie van Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. ‘NUCLEUS (‘de kern’)- de verbeelding van wetenschap’ is het thema en gaat over wetenschap en de verbeelding ervan door fotografen en kunstenaars. Op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen is werk van ruim 70 fotografen te zien.

Een uniek onderdeel van NUCLEUS is de nauwe samenwerking tussen Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa en fotograaf Jos Jansen. Feringa wordt gezien als één van de meest creatieve chemici ter wereld en Jansen mocht het werk van Feringa vastleggen. Een prachtige samenwerking van een kunstenaar en wetenschapper.

Kunst en wetenschap
Kunstenaars en wetenschappers lijken misschien twee aparte werelden. Toch stellen ze zichzelf vaak dezelfde vragen en hebben veel van dezelfde uitgangspunten: originaliteit, creativiteit en een open geest. In NUCLEUS gaan kunstenaars en wetenschappers de dialoog aan met elkaar en zo ontstaan de tentoonstellingen over de menselijke drang om de wereld te begrijpen en beheersen.

De eerste namen voor het festival zijn bekend. Michael Najjar is een Duitse fotograaf, avonturier en toekomstig astronaut. Zijn indrukwekkende lopende project ‘outer space’ gaat over de laatste ontwikkelingen in het verkennen van het heelal en de impact die dat zal hebben op onze toekomst. De Ierse fotograaf David Thomas Smith baseerde zijn serie ‘Arecibo’ op de gelijknamige radioboodschap die in 1974 vanuit Puerto Rico de ruimte in werd gestuurd, om contact te leggen met andere beschavingen. Smith stelde de negen foto’s uit deze serie samen uit duizenden beeldjes van Google Maps en reflecteert met het werk op het ontstaan en de evolutie van de mensheid.

 

Meer info & tickets: http://www.noorderlicht.com/nl/fotomanifestatie/nucleus-de-verbeelding-van-wetenschap/exposities/