Noord-Nederland krijgt vier sterren voor Healthy Ageing › City of Talent

Noord-Nederland krijgt vier sterren voor Healthy Ageing

Noord-Nederland krijgt vier sterren voor Healthy Ageing

Noord-Nederland krijgt vier sterren voor Healthy Ageing

ma, 18 juli 2016

Noord-Nederland sleepte vorige week onder leiding van het HANNN (Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland) de maximale score van vier sterren in de wacht. Een selecte groep, bestaande uit slechts acht regio's, kreeg de eer om de hoogste score van vier sterren te behalen. Een hele prestatie dus.

De zichtbaarheid van Noord-Nederland wordt door deze prestatie vergroot en zorgt ervoor dat kennisinstellingen en andere organisaties sneller in aanmerking zullen komen voor internationale samenwerkingen. Ook bevordert het innovaties op het gebied van gezondheid. Goed nieuws dus, voor bijvoorbeeld het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, de Noordelijke hogenscholen zoals uiteraard de Hanzehogeschool Groningen en andere bedrijven, overheden en ook zorgverzekeraars, die allen ook betrokken waren bij projecten met als doel om kennis over gezondheid te delen en te vergroten.

De nieuwe status is volgens Daan Bultje (directeur van het HANNN) nog unieker dan in 2013, toen Noord Nederland ook al de toen hoogste score van tweemaal drie sterren kreeg: ‘De Europese Commissie heeft de lat dit jaar hoger gelegd, omdat we moesten kunnen aantonen dat we met onze activiteiten een groter deel van de bevolking bereiken’, zegt hij. ‘Ik ben er heel trots op dat dit is gelukt, en dat de Europese Commissie bevestigt dat Noord-Nederland er goed aan heeft gedaan te kiezen voor het speerpunt Healthy Ageing. De maximale score onderstreept de boodschap die wij al jaren uitdragen: Op het gebied van innovatie voor gezond ouder worden is er in Europa geen betere regio dan Noord-Nederland.´