Noord-Nederland is koploper energietransitie › City of Talent

Noord-Nederland is koploper energietransitie

Noord-Nederland is koploper energietransitie

Noord-Nederland is koploper energietransitie

ma, 22 januari 2018

En New Energy Coalition maakt het verschil

Noord-Nederland is koploper als het gaat om de energietransitie. En daar is nú een speciaal kennis- en expertisecentrum voor: New Energy Coalition. Dit is een samenvoeging van Energy Valley, Energy Academy en Energy Delta Institute. Samen maken zij het verschil. Nationaal én internationaal.

“New Energy Coalition is het antwoord op de oproep van het kabinet om Noord-Nederland koploper te maken in de energietransitie,” vertelt directeur Gertjan Lankhorst. “Deze organisatie is opgericht om partijen die het verschil kunnen maken, te verenigen en het voortouw te nemen in de energietransitie. Wij gaan aan de slag met concrete thema’s die wij als noodzakelijk zien om de transitie te realiseren.”

Nationale en internationale betekenis
Het mooie aan New Energy Coalition is dat het zowel kennis als ervaring in huis heeft door samenwerking van zowel de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen als van de energiesector, overheden en industrie. Én er kan verder worden gebouwd op het stevige fundament van de Energy Valley regio als ‘energietransitie-regio’. Het gloednieuwe kenniscentrum zal bijdragen aan deze transitie op zowel nationaal als internationaal niveau en verbindt kennis en netwerken. Zo zal New Energy Coalition werken aan vier doorbraken die noodzakelijk zijn om nieuwe wegen in te slaan. Deze hebben betrekking op onderzoek, onderwijs, innovatie en business development.

Klik hier voor meer informatie >>

 

New Energy Coalition

New Energy Coalition