Nieuwe website huisvesting buitenlandse studenten › City of Talent

Nieuwe website huisvesting buitenlandse studenten

Nieuwe website huisvesting buitenlandse studenten

Nieuwe website huisvesting buitenlandse studenten

di, 11 juli 2017

Hoe vind ik een kamer in Groningen? Welke regels zijn er? Hoe zit een Nederlands verhuurcontract in elkaar? Allemaal vragen waarop een nieuwe, Engelstalige website een antwoord geeft. De site athomeingroningen.com is gericht op buitenlandse jongeren die overwegen om in Groningen te gaan studeren. Naast digitale informatie helpt een team van internationale studenten hun aankomende collega’s ook telefonisch en fysiek aan informatie via een speciale servicedesk.  

Samenwerking
Internationale studenten hebben de afgelopen maanden in samenwerking met Hanzehogeschool, RUG, Stichting Studenten Huisvesting (SSH), het International Welcome Center North (IWCN), Marketing Groningen en de gemeente Groningen de website opgezet. Voorafgaand aan het nieuwe studiejaar lanceren zij vandaag de nieuwe website.

Efficiënter
De nieuwe website bundelt de informatie op het gebied van huisvesting en moet de samenwerkende organisaties betere ingangen bieden om de dienstverlening naar de buitenlandse studenten te optimaliseren. Bovendien wil de nieuwe website uitstralen: Welcome in the City of Talent!