Nieuwe slimme fietsroute naar Zernike Campus – heb jij ‘m al getest? › City of Talent

Nieuwe slimme fietsroute naar Zernike Campus – heb jij ‘m al getest?

Nieuwe slimme fietsroute naar Zernike Campus – heb jij ‘m al getest?

Nieuwe slimme fietsroute naar Zernike Campus – heb jij ‘m al getest?

ma, 3 september 2018

Pak je geregeld de fiets naar de Zernike Campus? Probeer dan de nieuwe, slimme fietsroute! Precies op tijd met de start van het nieuwe studiejaar is die af. De slimme fietsroute loopt via een nieuwe brug onder de Linnaeusborg (dat is dat imposante groene gebouw) door naar de Paddepoelsterweg. Het is het verlengde van de slimme Zernike fietsroute door Selwerd.

De nieuwe fietsroute is bijzonder, want het fietspad loopt precies over de historische Penningsdijk. Waarom de nieuwe toegangsroute voor fietsers is aangelegd? Eigenlijk om een simpele reden: zo blijft de Campus bereikbaar, ook tijdens grote bouwprojecten zoals de Feringa Building (ja, zo heet ‘ie echt) en de hele herinrichting van de Zernikelaan (je kent de Zernike Campus straks niet meer terug!). Vooral voor iedereen die op het noordelijke deel van de Campus moet zijn, is de nieuwe fietsroute een uitkomst. Het fietspad komt namelijk uit op de kruising Grouwelerie/Nijenborgh.

Goed aangegeven
Bang om de weg kwijt te raken? Dat is nergens voor nodig, want wie de route fietst, wordt vanuit Selwerd actief gewezen op de nieuwe route. De route langs de achterzijde van Nijenborgh 4 wordt afgesloten, zodat met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Feringa Building kan worden gestart. De andere routes naar de campus, via de Zonnelaan/Zernikelaan en via het Jaagpad/ Sportcentrum, blijven gewoon te gebruiken.