Nieuwe minor Cybersecurity in Groningen › City of Talent

Nieuwe minor Cybersecurity in Groningen

Nieuwe minor Cybersecurity in Groningen

Nieuwe minor Cybersecurity in Groningen

do, 27 september 2018

Er is een groot tekort aan cybersecurityspecialisten in het noorden. Daarom ontwikkelde IT Academy Noord-Nederland de nieuwe minor Cybersecurity voor deeltijdstudenten van HBO-ICT van de Hanzehogeschool. De minor is net van start gegaan.

Nergens ter wereld groeit de vraag naar specialisten in de cybersecurity zo hard als in Europa. Met de nieuwe minor wil IT Academy Noord-Nederland speciaal inspringen op het tekort in Noord-Nederland. Ook hier is namelijk grote vraag naar innovatieve oplossingen van cybersecurity-vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheden.

Ethical hacker
In het traject ontwikkelen deeltijdstudenten van de opleiding HBO-ICT van de Hanze zich in hun vrije keuzeruimte tot beginnend ethical hacker. Maar ook professionals van bedrijven uit Noord-Nederland kunnen het traject volgen.De minor wordt verzorgd door specialisten van Qbit Cyber Security en Warpnet, docenten van de Hanzehogeschool Groningen en aangevuld met gastcolleges vanuit de praktijk en de Rijksuniversiteit Groningen. Studenten krijgen technische kennis om hacktesten uit te voeren en leren alles over security op organisatieniveau. Denk aan het maken van beleid rond informatiebeveiliging, wet- en regelgeving (AVG) en het uitvoeren van risicoanalyses.

Wil je meer weten over het traject? Kijk dan op www.itacademy.nl