Nieuw fonds voor Groningse farmaceutische startups › City of Talent

Nieuw fonds voor Groningse farmaceutische startups

Nieuw fonds voor Groningse farmaceutische startups

Nieuw fonds voor Groningse farmaceutische startups

di, 7 november 2017

 

Groningen heeft er een nieuw fonds bij gekregen: het fonds Pharma Connect Capital. Hiermee komt in eerste instantie 8 miljoen euro beschikbaar om in te zetten in de vroege en financieel meest risicovolle stadia van geneesmiddelenontwikkeling. Dit zal de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen in een stroomversnelling brengen.

Fondsmanager Jan Hendriks verwacht hiermee meerdere initiatieven te kunnen ondersteunen: “We gaan investeren in de start van diverse ondernemingen, en als zij succesvol blijken zullen we ook meefinancieren in de groei.”

Uniek in Nederland
Bijzonder is dat financiers, academische organisaties en bedrijven met elkaar samenwerken en kennis en risico-investeringen naadloos op elkaar aansluiten. Dit is uniek in Nederland. “Voor een niet-Groninger zoals ik valt het altijd op hoe men in Noord-Nederland op zoek is naar de onderlinge verbinding”, aldus Ton Rijnders, landelijk boegbeeld als het gaat om geneesmiddelenontwikkeling en voorzitter van de investment board van het nieuwe fonds. “Hier slaat een diversiteit aan organisaties en kennis en kunde de handen ineen, om nog succesvoller te worden op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling. Ongetwijfeld zal dit een aanzuigende werking van innovatie en een verbetering van gezondheidszorg tot gevolg hebben.”

Ton Vries, voorzitter LifeCooperative en een van de kartrekkers van het eerste uur, bevestigt de uitspraak Ton Rijnders. “Het draait om die samenwerking en het vertrouwen onderling. Vanuit dit vertrouwen is het eerste idee ontstaan waaruit het Pharma Portal en Pharma Connect Capital zijn gegroeid. Dit succes is toe te schrijven aan de nauwe samenwerking binnen de LifeCooperative en de interactie met de Campus. Een succes waar we trots op zijn en waar we veel van verwachten.”

Bron: groningen@work