Neuropsycholoog Marie-José van Tol wint KNAW-Heineken Young Scientist Award! › City of Talent

Neuropsycholoog Marie-José van Tol wint KNAW-Heineken Young Scientist Award!

Neuropsycholoog Marie-José van Tol wint KNAW-Heineken Young Scientist Award!

Neuropsycholoog Marie-José van Tol wint KNAW-Heineken Young Scientist Award!

di, 29 mei 2018

Marie-José van Tol (37) heeft de Heineken Young Scientist Award 2018 gekregen van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Ze kreeg deze prijs in het domein Social Sciences voor haar onderzoek naar de vele factoren in het ontstaan van depressie en andere psychiatrische aandoeningen. Marie-José: gefeliciteerd met deze mooie award!

Marie-José van Rol is docent en onderzoekers neuropsychologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Op haar LinkedIn-pagina schrijft ze:
“Verguld ben ik ermee! Vandaag is bekend geworden dat ik de KNAW - Heineken Young Scientist Award voor de sociale wetenschappen heb gewonnen! Het is geweldig dat het werk dat ik met vele geweldige andere onderzoekers heb gedaan, zo op prijs wordt gesteld!”

De jury noemt van Tol getalenteerd, creatief en een gedreven onderzoeker die niet alleen vele disciplines combineert, maar ook in andere opzichten verbinder is. Zo is ze een van de oprichters en voorzitter van de Young Academy Groningen.

Over de award
De Heineken Young Scientists Awards zijn een belangrijke aanmoedigingsprijs voor getalenteerde jonge onderzoekers die als voorbeeld kunnen dienen voor andere jonge onderzoekers en wetenschappers. De Heineken Young Scientists Awards maken deel uit van de tweejaarlijkse Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst (in totaal tien prijzen).