Groningen zeven keer in MKB Innovatie Top 100 › City of Talent

Zeven Groningse bedrijven in MKB Innovatie Top 100

Groningen zeven keer in MKB Innovatie Top 100

Zeven Groningse bedrijven in MKB Innovatie Top 100

wo, 12 juli 2017

Maar liefst zeven Groningse bedrijven drongen door tot de landelijke MKB Innovatietop 100. In september maakt de Kamer van Koophandel de landelijke winnaar en de definitieve rangschikking bekend. Dan wordt duidelijk welk bedrijf zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Elk jaar presenteert de Kamer van Koophandel (KvK) de MKB Innovatie Top 100. Deze nationale innovatie-etalage biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken. “De KvK stimuleert ondernemers te groeien en innovatie is daar een belangrijke pijler van. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf jagen de economie aan met vernieuwingen”, stelt de KvK op haar website.

Groninger vermeldingen
United Care kreeg een plek in de top 100 voor de ontwikkeling van een zeer innovatieve stalift, voor hulp bij opstaan, gaan zitten en verplaatsen. Arox Logistics IT verdiende de vermelding voor het ontwikkelen van een ‘tel-drone’ voor de logistieke sector. AttachingIT ontwikkelde een veilige manier van e-mail versturen. Voor Horus View and Explore is een plek weggelegd vanwege een innovatieve methode om grote gebieden snel te scannen op stropers activiteiten. Hulst Innovation Cable Equipment haalde de 100 met de ontwikkeling van een Modulair Cable System (MCS). Negotica Development Projects voor een toekomstbestendig domoticasysteem voor welzijnsdetectie dat verschillende functies in een zorgsituatie combineert in één gebruiksvriendelijke oplossing en ORFI-food tenslotte; drong door tot de top met VEGA-choqs, een gezond alternatief voor zoete cornflakes en hagelslag.

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Groningen is een broedplaats voor talent op het gebied van ondernemerschap en de stad is hard bezig om dé start-up hoofdstad van Nederland te worden. Samenwerkingen met verschillende onderwijs- en overheidsinstanties bevorderen duidelijk het klimaat: op verschillende ranglijsten wemelt het jaarlijks van de bedrijven uit Stad en ommeland. Inspirerende content over Groningse ondernemingen en tips om zelf te kunnen starten met een eigen bedrijf vind je hier.