MindMate: Groningse uitvinding zorgt dat je niets vergeet › City of Talent

MindMate: Groningse uitvinding zorgt dat je niets vergeet

MindMate: Groningse uitvinding zorgt dat je niets vergeet

MindMate: Groningse uitvinding zorgt dat je niets vergeet

di, 20 september 2016

MindMate komt uit Groningen en is ontwikkeld door Huib van der Burg, oud-bankdirecteur. Hij ontwikkelde de gadget in samenwerking met Lode Holding, een bedrijf dat is gespecialiseerd in bewegingsapparatuur. De MindMate heeft de afmetingen van een mobiele telefoon en waarschuwt wanneer je de deur uit wilt gaan en je iets belangrijks vergeet mee te nemen. ´Daarnaast helpt de MindMate om het ding dat je niet bij je hebt gestoken, terug te vinden,´ vertelt Van der Burg.

De bijzondere voorziening is ontwikkeld onder meer met steun van de investeringsmaatschappij voor Noord-Nederland, NOM. De MindMate is sinds maandag 19 september verkrijgbaar na de officiële presentatie.

De MindMate verschilt in een belangrijk opzicht van de vele apps die er al bestaan, en die er allemaal op neer komen dat je iets terug kunt vinden wanneer je iets kwijt bent. ´De MindMate is de enige voorziening ter wereld die waarschuwt om te voorkómen dat je iets vergeet, namelijk wanneer je op het punt staat je huis te verlaten. Na het signaal kun je de sleutelbos, je portemonnee, telefoon of andere zaak nog precies op tijd bij je steken: dat is het unieke aan dit product,´ aldus Van der Burg.

De MindMate is erg gebruiksvriendelijk en heeft drie labels: een rode voor sleutels, een blauwe voor je telefoon en een gele voor je portemonnee. Zo weet MindMate wat je bij je hebt en wat niet. De MindMate voor iedereen die de neiging heeft iets te vergeten. ´Het is simpel en handig. Hij geeft een signaal wanneer je iets dat voorzien is van een label niet bij je hebt. Dan pak je het apparaatje uit de houder, en leidt het jou naar het ding dat je vergeten bent mee te nemen. Het lost een hinderlijk probleem op. Het voorkomt, ook bij familieleden, een hoop frustratie en irritatie,´ vertelt Van der Burg.

De MindMate is in de winkel te koop voor 199 euro, maar is de komende week tijdelijk ook leverbaar tegen de introductieprijs van 179 euro. De MindMate is te bestellen via de webshop op www.mindmate.nl