Meubelgoed uit Groningen maakt kans op Social Impact Award 2017 › City of Talent

Meubelgoed uit Groningen maakt kans op Social Impact Award 2017

Meubelgoed uit Groningen maakt kans op Social Impact Award 2017

Meubelgoed uit Groningen maakt kans op Social Impact Award 2017

wo, 1 november 2017

Meubelgoed uit Groningen is genomineerd voor de Social Impact Award 2017. Dit is een prijs van de Socials Impact Day Noord die wordt uitgereikt aan de jonge sociale onderneming die de grootste impact maakt. Op woensdag 1 november weten we wie de award wint. Meubelgoed zit samen met De Streekboer uit Gorredijk en Code Gorilla uit Emmen in de race om de winst.

Meubelgoed is een werkbedrijf van Zorggroep Stad en Ommeland. Hier maken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt onder leiding van professionele meubelmakers de meest mooie meubels. Het ging zo goed met het dagbestedingstraject, dat het uitgroeide tot een webshop met een enorme afzet. Goed nieuws natuurlijk, maar ook vooral voor de deelnemers; die krijgen meer eigenwaarde en opnieuw aansluiting op de arbeidsmarkt.

De winnaar van de Social Impact Award wint €1.500 plus een coachingstraject ter waarde van €10.000. De prijs kan ondernemers net dat zetje geven om activiteiten uit te breiden, het verdienmodel te versterken of om de maatschappelijke impact te vergroten.

Jury
Wie er met de Social Impact Award 2017 vandoor gaat, wordt bepaald door een vakkundige jury bestaande uit:

• Carl Drenth, directievoorzitter en relatiemanager bij Alfa Accountants en Adviseurs Groningen/Assen; deelnemer Ronde Tafel Duurzaamheid & Innovatie en Business Ambassador ZOA.

• Mr. Petra Oden, Lector aan Centrum voor Ondernemerschap, Hanzehogeschool Groningen met focus op social return en publiek-private samenwerking.

• Prof. dr. Henk Sol , Organisatiekundige en emeritus hoogleraar ‘Business Engineering en ICT’ aan de Rijksuniversiteit Groningen.

• Jan Willem Wennekes, projectleider van Social Impact Day Noord en oprichter van Buro Bries.

 

Meer over Meubelgoed vind je op hun website: http://www.meubelgoed.nl/