Meer dan 2x zoveel zonnepanelen in Groningen sinds april 2016 › City of Talent

Meer dan 2x zoveel zonnepanelen in Groningen sinds april 2016

Meer dan 2x zoveel zonnepanelen in Groningen sinds april 2016

Meer dan 2x zoveel zonnepanelen in Groningen sinds april 2016

di, 26 september 2017

In ruim een jaar tijd is het aantal zonnepanelen in de gemeente Groningen meer dan verdubbeld. In totaal staan er nu 114.227 zonnepanelen, dat zijn er ruim 73.000 meer dan in april vorig jaar.

De ambitie van de gemeente is om in 2018 maar liefst honderdduizend zonnepanelen te hebben. En  die is nú in 2017 al gehaald! Met de opening van het nieuwste zonnepark Woldjerspoor op de voormalige vuilstort aan het Winschoterdiep kwam de teller op 114.227 zonnepanelen in de gemeente. “Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Zonne-energie heeft daarin een belangrijke rol”, vertelt wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen aan de Groninger Internet Courant. “Met de realisatie van nu Woldjerspoor en volgend jaar Roodehaan zetten we belangrijke stappen in onze doelstellingen voor zonne-energie.”

De groei van het aantal zonnepanelen was de afgelopen jaren vooral nog te danken aan particuliere huiseigenaren, maar tegenwoordig zijn het -naast de zonneparken- vooral bedrijven die bijdragen. Jaarlijks wordt het aantal zonnepanelen in Groningen geïnventariseerd door Grunneger Power, aan de hand van luchtfoto’s.