Medewerkers Frans Muller Schoenverzorging blij met nominatie Groninger Ondernemingsprijs › City of Talent

Medewerkers Frans Muller Schoenverzorging blij met nominatie Groninger Ondernemingsprijs

za, 20 augustus 2016

Frans Muller Benelux BV is ruim 160 jaar actief in schoenverzorging. Een respectabele leeftijd die je alleen bereikt als je constant anticipeert op de markt en die markt misschien ook wel een stapje voor bent. Directeur Rutger Muller is daar scherp op. Ondanks alle perikelen van omvallende retail-ketens houdt hij samen met zijn gedreven medewerkers het familiebedrijf stevig overeind.

Familiedrama

Bijna voltrok zich een klassiek familiedrama: Rutger Muller wilde niet in de voetsporen van zijn vader treden. Hij trok liever de wijde wereld in en had diverse banen in Australië en Azië. Na vier jaar keerde Muller jr. toch weer terug naar Groningen om alsnog, als 6e generatie, het stokje over te nemen.  Gezegend met een frisse blik leidde hij het bedrijf naar een nieuwe fase.

Ondersteuning

‘Teveel kennis zat bij enkele personen’, vertelt hij. ‘Dat kan niet langer in een organisatie die meer dan 30 medewerkers telt. Dat heb ik veranderd.’ Samen met klanten is er flink geïnvesteerd in de automatisering van logistieke systemen, er kwam een B-to-B-webshop en de focus richt zich nog meer op de ondersteuning van klanten.

Tegen de stroom in

Muller: ‘We zijn gespecialiseerd in het trainen van winkelmedewerkers zodat er meer cross sales plaatsvinden. Verder helpen we onze klanten hun voorraadbeheer te optimaliseren.’ Daarnaast is Frans Muller Benelux BV in voetverzorging gestapt en boort het nu ook de outdoor- en sportmarkt aan. ‘We roeien succesvol tegen de stroom in. Een prijs als de GOP zie ik als een beloning voor de inspanningen van al onze medewerkers!’ besluit Muller.