Lekker ontspannen met Virtual Reality › City of Talent

Lekker ontspannen met Virtual Reality

Lekker ontspannen met Virtual Reality

Lekker ontspannen met Virtual Reality

ma, 4 juni 2018

Last van stress en psychische klachten? Doe dan mee aan dit onderzoek naar ontspannen met een Virtual Reality (VR). Dat is relaxen met een speciale VR-bril op. Je ziet dan een strand, zwemt met dolfijnen of je wandelt -net echt- op een Waddeneiland.

Je hebt veel aan je hoofd, je voelt je gestresst en ook als je even stil gaat zitten, gaan je gedachten maar door. Kortom, het lukt niet meer om te ontspannen. Wat dan helpt? Een VR-bril van VRelax. Het werkt eigenlijk heel simpel: je zet de VR-bril op en die neemt je mee naar een andere plek. Je krijgt het gevoel of je er ‘echt’ bent en zo laat het je te rust komen in de natuur. Op dit moment wordt het al toegepast bij de behandeling van psychische problemen, maar door onderzoek te doen, willen de makers deze behandeling verbeteren. Het onderzoek is onderdeel van VRelax, een platform opgezet door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en The Dolphin Swim Club.

Nu willen onderzoekers weten of VR ontspanning beter werkt dan standaard ontspanningsoefeningen. En daarvoor kun je meedoen aan dit onderzoek.

Wie kan meedoen? Je kunt meedoen als je:

  • Last hebt van stress of spanning;
  • Ouder bent dan 18 jaar;
  • In bezit bent van een computer of laptop thuis;
  • Op dit moment in behandeling bent voor klachten van depressie, manische depressiviteit, angst of psychose.

Het onderzoek:
Je krijgt twee keer een ontspanningstool mee naar huis, die je allebei tien dagen gebruikt: VRelax (voor ontspanning met interactieve 360 graden VR films) en een set met standaard ontspanningsoefeningen. Je mag ze zo vaak gebruiken als je wilt, maar wel minimaal één keer per dag.

Meedoen?
Wil je meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Bart Lestestuiver, onderzoeksassistent: via b.p.lestestuiver@umcg.nl of 06-83539665