Koopman Logistics wint Groninger Ondernemersprijs! › City of Talent

Koopman Logistics wint Groninger Ondernemersprijs!

Koopman Logistics wint Groninger Ondernemersprijs!

Koopman Logistics wint Groninger Ondernemersprijs!

ma, 3 december 2018

Transportbedrijf Koopman Logistics uit Leek won op 29 november de Groninger Ondernemersprijs 2018. In een bomvolle Springerzaal in MartiniPlaza namen Maurice de Wilde en Harm Koopman de prijs in ontvangst van Commissaris van de Koning René Paas.

Koopman Logistics kreeg veel lovende woorden van de jury, maar ook over medefinalisten Frits Jurgens en Roossien Hoogwerktechniek was de jury zeer te spreken. Het familiebedrijf Koopman Logistics ontwikkelde samen met IBM een digitaal autotransactiesysteem op basis van blockchaintechnologie en zette daarmee de eerste stappen voor een waterstofeconomie. Verder is de Koopman Logistics Group een logistieke dienstverlener met twee takken: Cargo en Automotive. Cargo gaat over goederenvervoer over de weg en logistiek rond internetbestellingen. Verder zetten ze in op dienstverlening en het transport in de automotive sector. Het is de grootste autotransporteur van Nederland, gespecialiseerd in Remarking.

De jury prees het familiebedrijf vooral voor het feit dat men vanuit Groningen heel bewust een internationale markt bediendt. En dat het familiebedrijf erin is geslaagd om zich door te ontwikkelen tot een succesvolle en relevante 21e eeuw onderneming, waarin ze de oude en nieuwe economie succesvol verbinden.

Foto: DvhN