Koningshuis ontmoet Top Dutch Solar Racing › City of Talent

Koningshuis ontmoet Top Dutch Solar Racing

Koningshuis ontmoet Top Dutch Solar Racing

Koningshuis ontmoet Top Dutch Solar Racing

do, 3 mei 2018

Koningshuis ontmoet Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing stond tijdens Koningsdag op vrijdag 27 maart op de route die de Koninklijke Familie aflegde. Hier onthulde Top Dutch Solar Racing de testauto, waar de afgelopen tijd hard aan is gewerkt. De stip op de horizon is deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Top Dutch Solar Racing is in februari 2017 opgericht (toen nog onder de naam Solar Racing Groningen) door een groep enthousiaste studenten met een passie voor techniek van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. De groep is inmiddels gegroeid tot een multidisciplinair team van mbo-, hbo- en wo-studenten en werkt nauw samen met de overheid, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in heel Noord-Nederland. De hele Top Dutch regio doet mee, vandaar ook de naam: Top Dutch Solar Racing!  

Top Dutch Solar Racing gaat in 2019 mee doen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Een race waarin auto’s op zonne-energie een afstand van 3000 kilometer moeten afleggen. Top Dutch Solar Racing, wordt uitgedaagd om creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken. Het Top Dutch team onderscheidt zich met name van de andere deelnemende teams, omdat het geen universiteitsteam is, maar een team van wo-, hbo- én mbo-studenten.

Meer informatie: www.solarracing.nl

Foto: Stella Dekker