“Klimaatverandering, ik zie het niet” › City of Talent

“Klimaatverandering, ik zie het niet” | Barn Talk | Bernice Notenboom | 7 november

“Klimaatverandering,  ik zie het niet”

“Klimaatverandering, ik zie het niet” | Barn Talk | Bernice Notenboom | 7 november

ma, 5 november 2018

Ze is een bekend poolreiziger, klimaatjournalist en filmmaker. En in 2016 stond Bernice Notenboom op de derde plek in de duurzame top 100. Tijdens de volgende Barn Talk op 7 november vertelt ze alles over klimaatverandering, bewustwording en verandering.

Waarom komen we zo lastig in beweging? Zouden we in actie springen als klimaatverandering zou stinken of een rare kleur had? Bernice neemt het publiek mee op reis naar de noordpool en laat zien hoe het effect van smeltend ijs gevolgen heeft voor ons allemaal. Natuurlijk kun je vragen stellen.

Klimaatverandering is de grootste uitdaging waar we als mensheid voor staan maar deze realisatie komt moeilijk op ons netvlies. Het recente VN rapport waarschuwt dat we zelfs geo-engineering moeten gaan inzetten om onder de 2 graden opwarming te blijven. Door de opwarming geeft de Noordpool positieve terugkoppelingen, natuurkrachten sterker dan wij als mens kunnen beïnvloeden waardoor de aarde met nog eens 50% kan opwarmen. De mens heeft ons naar deze plek gebracht, vinden we dan ook een manier om er weer uit te komen?

Praktisch

Barn Talk, 7 november van 16:00 – 18:00 uur
Deze Barn Talk wordt gevoerd in het Nederlands.
Energy Barn, Zernikelaan 17 in Groningen

Meld je hier aan: http://en-tran-ce.org/barn-talk-bernice-notenboom-klimaatverandering-ik-zie-het-niet/