Klimaattop Noord 2017: al ruim 200 initiatieven aangemeld › City of Talent

Klimaattop Noord 2017: al ruim 200 initiatieven aangemeld

Klimaattop Noord 2017: al ruim 200 initiatieven aangemeld

Klimaattop Noord 2017: al ruim 200 initiatieven aangemeld

di, 17 oktober 2017

Al ruim 200 initiatieven zijn er aangemeld voor de Klimaattop Noord 2017, die op 9 november plaatsvindt in en rond de Energy Academy. Dit laat zien dat het onderwerp enorm leeft in Noord-Nederland.

Wie zich onder andere hebben aangemeld? Arriva, de Gasunie, maar ook zorgkoepels, gemeenten en ondernemers uit het MKB. Veel van de aangemelde initiatieven hebben een plek gekregen in het programma. En dat zorg voor een ruim aanbod aan afspraken, inspiratiesessies en workshops, aldus de initiatiefnemers. De sessies  zijn bedoeld om nieuwe acties in gang te zetten en bestaande initiatieven op het gebied van klimaatbeheersing te versnellen, verbreden en/of verdiepen. Maar dat is niet het enige: daarnaast presenteren nog eens 75 organisaties zich door middel van een stand of een installatie in het Energy Academy gebouw en op het terrein van EnTranCe.

Waterstofstations en zonopwekkende luxaflex
De Gasunie wil tijdens de Klimaattop Noord 2017 met meerdere partijen een akkoord sluiten over waterstofstations. Ook wordt tijdens de top een onderzoek gepresenteerd naar het energieneutraal maken van vastgoed bij een koepelorganisatie in de zorg en is er een ondernemer die luxaflex heeft ontwikkeld die zonne-energie opwekken. Verder zijn er allerlei lokale en regionale initiatieven die zich presenteren en ook het onderwijs en de overheid ontbreken niet.

De deelnemers
Benieuwd naar alle deelnemers? Op www.klimaattopnoord2017.nl vind je een overzicht van het plenaire programma en een lijst van alle deelnemers. Omdat er een grote belangstelling is voor de top, is het alleen te bezoeken met een persoonlijke uitnodiging. Wel kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de reservelijst via de website.