Kick-off gloednieuwe Hemp Design Factory: woensdag 17 januari › City of Talent

Kick-off gloednieuwe Hemp Design Factory: woensdag 17 januari

Kick-off gloednieuwe Hemp Design Factory: woensdag 17 januari

Kick-off gloednieuwe Hemp Design Factory: woensdag 17 januari

ma, 15 januari 2018

Op woensdag 17 januari geeft burgemeester Jaap Kuin van Oude Pekela het officiële startsein voor de kick-off van de Hemp Design Factory, een unieke samenwerking in het noorden om op basis van hennep art en designontwerpen te maken.

Hennep is een echt bio-based materiaal en kan veel voor ons betekenen. Zo kun je bouwen met hennep, ontwerpen maken voor fashiondesign en zijn er mogelijkheden voor 3D-printing en spuitgieten. Maar hoe integreren we die toepassingen in ons dagelijks bestaan? De Hemp Design Factory wordt dé broedplaats om antwoorden te krijgen op deze vragen. Het doel is om zo meer bedrijvigheid in Groningen te brengen.

Prijs voor Hempvilla
Aanstaande woensdag 8 februari vindt de kick-off plaats bij HempFlax in Oude Pekela. Burgemeester Jaap Kuin zal hier, naast het officiële moment van de kick-off, ook een prijsuitreiking doen. Dit is een prijs voor studenten van Terra Groningen, die mee hebben gedaan aan een project met als opdracht: maak tekeningen en een voorlopig ontwerp voor de Hempvilla. Deze Hempvilla is de voormalige woning van de directeur van de strokartonfabriek in Oude Pekela. Het pand zal als hoofdkwartier en ontmoetingsplek gaan dienen voor de Hemp Design Factory.

De Hemp Design Factory is een initiatief waaraan meerdere partijen deelnemen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen (Academie Minerva en het lectoraat Art & Sustainability), Terra, HempFlax, de Ondernemersvereniging Pekela en de Gemeente Pekela.

 

Datum: woensdag 17 januari 2018

Tijd: 11.00 – 12.30 uur

Locatie: HempFlax, Hendrik Westerstraat 20 2, 9665 AL Oude Pekela